Αυτό είναι το Nissan Juke-R 2.0 με τα 600 άλογα

Μία από τις ατραξιόν του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι το εξωφρενικό μικρό SUV.

Το πρώτο (και μόνο μέχρι στιγμής) «crossover σούπερκαρ» στον κόσμο πήρε, στη δεύτερη γενιά του, ακόμα περισσότερα αναβολικά.

Όπως υποθέσαμε από το δελτίο Τύπου που είχε δημοσιεύσει προ ημερών η Nissan, το Juke-R 2.0 φοράει το μοτέρ του GT-R NISMO με τα 600 PS και τα 65,7 kgm ροπής.

Διότι, πού να πας κύριέ μου (ή κυρία) με μόλις 545 PS, όσα δηλαδή είχε το πρώτο Juke-R; Όταν πληρώνεις πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, δικαίως απαιτείς ό,τι καλύτερο και πιο σύγχρονο υπάρχει στα ράφια. 

Καλό είναι να ξεχωρίζεις κιόλας. Η Nissan φρόντισε γι’ αυτό δίνοντας στο σούπερ-Juke ένα body kit από ανθρακονήματα που περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εμπρός και διαχύτη στον πίσω, φαρδιά εμπρός φτερά, καπό και μαρσπιέ.

Στην καμπίνα πάντως η μόνη αλλαγή είναι το μαύρο χρώμα στην επένδυση της οροφής. Μικρό το κακό από τη στιγμή που τα 0-100 km/h θα πέσουν κάτω από τα 3,7’’ του πρώτου μοντέλου και η τελική θα υπερβαίνει τα 260 km/h.

Όλα αυτά, βέβαια, εφόσον η Nissan αποφασίσει να το βάλει στην παραγωγή, έστω και σε λίγα κομμάτια, επειδή αυτό που εκθέτει στο Goodwood είναι, επισήμως, concept…

[Πηγή: Nissan]