Nissan Juke Nismo RS: Το νέο «τουμπανάκι» της Nissan έρχεται Ευρώπη

Το πιο σκληροπυρηνικό Juke από τον Δεκέμβριο θα διατίθεται προς πώληση και στην Ευρώπη, ενώ από τις αρχές του χρόνου θα ξεκινήσει η διάθεσή του και στην Ελλάδα.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι το πιο σκληροπυρηνικό μέλος της γκάμας του Jukε, το Nismo RS θα είναι διαθέσιμο προς πώληση και στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο με τιμή €27.450 (τιμή στη Γαλλία).

Η τιμή αφορά το προσθιοκίνητο μοντέλο, ενώ το τετρακίνητο θα ξεκινά, επίσης στη Γαλλία, από €30.250.

Να θυμίσουμε ότι το Juke Nismo RS φορά ένα 1.600άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα DiG που αποδίδει 218 PS και 28,5 kgm στην έκδοση που η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς χάρη στη νέα, πιο ελεύθερη εξάτμιση και σε αλλαγές στην ηλεκτρονική διαχείριση.

Στο τετρακίνητο Nissan Juke Nismo RS, που έχει κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Xtronic (CVT), ο κινητήρας περιορίζεται σε 211 PS και ροπή ίδια με του απλού Juke Nismo (25,5 kgm). Στο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιου του προσθιοκίνητου Nissan Juke Nismo RS οι τρεις πρώτες σχέσεις είναι κοντύτερες από αυτές του απλού Juke Nismo. Ακόμα σημαντικότερη επέμβαση όμως είναι η τοποθέτηση ενός πραγματικού, μηχανικού μπλοκέ διαφορικού.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Nissan Juke Nismo RS στο drive.gr