300 PS το ανανεωμένο VW GTI του 2017

Σημαντική αύξηση της ισχύος, σε σχέση με το υπάρχον, για το facelift του εκρηκτικού μικρομεσαίου χάτσμπακ.

Η VW έχει περιορίσει το γεννήτορα της κατηγορίας των GTI στα 220 PS (230 για το Performance), τη στιγμή που οι αντίπαλοί του αγγίζουν τα 300 άλογα.

Το «αδελφό» Leόn Cupra βγάζει 280, το νέο Honda Civic Type R 310 και το Ford Focus RS «πάνω από 320». Ο αντίλογος είναι ότι υπάρχει και το Golf R. Η βασική έκδοση του σπορ Golf πάντως έχει μείνει εμφανώς πίσω...

Η ίδια η εταιρεία σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να το αναβαθμίσει σημαντικά ώστε να εκμεταλλευτεί την απήχηση που έχει στο αγοραστικό κοινό το εμβληματικό σήμα GTI

Ο κύκλος ζωής των μοντέλων της θα μειωθεί από τα επτά στα πέντε χρόνια με ένα ενδιάμεσο facelift στην τριετία, αρχής γενομένης από το Golf. Αυτό σημαίνει ότι η έβδομη γενιά θα ανανεωθεί το 2017 και η όγδοη θα παρουσιαστεί το 2019.

Το facelift δεν θα περιοριστεί ωστόσο σε κοσμητικές αλλαγές, τουλάχιστον για το GTI. Τουναντίον, η ισχύς του 2λιτρου TSI θ’ ανέβει στους 300 ίππους με στόχο να χτυπήσει στα ίσια τον ανταγωνισμό. Η κίνηση θα μεταδίδεται και πάλι στους εμπρός τροχούς, με το μπλοκέ διαφορικό να είναι στάνταρ.

Αυτό θα δημιουργήσει ένα ντόμινο, με το Golf R που σήμερα αποδίδει 300 ίππους να ανεβαίνει στους 350, ενώ το R 400 με τους 420 PS, όταν μπει με το καλό στην παραγωγή, ενδέχεται να υιοθετήσει τα διακριτικά RS.

Όσοι βιάζονται θα μπορούν, από την επόμενη χρονιά, να επιλέξουν το Clubsport των 265 PS που είδαμε στο Wörthersee και θα κατασκευαστεί με αφορμή τα 40ά γενέθλια του GTI.

[Πηγή Automobile]