Wörthersee 2015: Audi TT Clubsport Concept με 600 PS [video]

Το ντεμπούτο του στο φετινό event του ομίλου έκανε το Audi TT Clubsport. Μια σπουδή που εν θα μπει στην παραγωγή και αποτελεί μια, ομολογουμένως εντυπωσιακή, τεχνολογική πλατφόρμα.

Το εντυπωσιακότερο έκθεμα στη γιορτή του Group VW, στο 34ο Meeting του Wörthersee είναι το πρωτότυπο που βασίζεται, χαλαρά έστω, στο ΤΤ.

Ο TFSI των 2,5 lt του Audi TT Clubsport έχει ένα συμβατικό τούρμπο κι έναν ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή (e-turbo) που παρέχει ισχύ ακόμα κι όταν τα καυσαέρια δεν αρκούν για να κινήσουν ικανοποιητικά τη φτερωτή του τούρμπο.

Έτσι, ο υπερτροφοδότης μπορεί να δουλεύει με υψηλή πίεση για μέγιστη ισχύ, με το e-turbo να εξαλείφει οποιαδήποτε υστέρηση στο πάτημα του γκαζιού, χάρη στην άμεση απόκρισή του. Η ιπποδύναμη φτάνει τους 600 PS, η ροπή τα 65,6 kgm και το βάρος τα 1.396 kg. Η δύναμη περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,6’’, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 310 km/h.

Ο υπεύθυνος εξέλιξης της εταιρείας Ulrich Hackenberg, σχολίασε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το TT Clubsport είναι «σχεδόν έτοιμη να μπει στην παραγωγή». Το 3ύλινδρο μοτέρ των 1.000 cc της VW, το οποίο επίσης χρησιμοποιεί e-turbo και αποδίδει την απίστευτη, για τη χωρητικότητά του, ισχύ των 272 PS δείχνει πως μπορούμε ν’ αντικαταστήσουμε το «σχεδόν» με το «σύντομα».

Μέχρι τότε, θα αρκεστούμε στις νέες φωτογραφίες και τον ήχο και την επιτάχυνση του TT Clubsport που επιδεικνύει η Audi στο video.

[Πηγή Audi]