VW Golf GTI Dark Shine: 395 PS & 3.500 watt

Οι σπουδαστές της Volkswagen παρουσίασαν το πρωτότυπο που ετοίμασαν για το φετινό Wörthersee Tour, το Golf GTI Dark Shine.

Πέρα από την εορταστική έκδοση Golf GTI Clubsport και την φουτουριστική Golf GTE Sport, η Volkswagen παρουσίασε στο φετινό Wörthersee και την έκδοση Dark Shine του Golf GTI, η οποία δημιουργήθηκε από 13 σπουδαστές της γερμανικής φίρμας, ηλικίας 17 έως 25 ετών.

Εξωτερικά, το πρωτότυπο ξεχωρίζει από την διχρωμία με το σκούρο γκρι να αποτελεί τη βάση και τις κίτρινες πινελιές να δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση. Ο ίδιος συνδυασμός χρωμάτων ακολουθείται και στο εσωτερικό, όπου το υλικό που κυριαρχεί είναι το αλκαντάρα.

Την κίνηση του πρωτoτύπου Golf GTI Dark Shine αναλαμβάνει μια βελτιωμένη έκδοση του 2.0 TSI με απόδοση 395 PS και 49,6 kg ροπής στις 4.700 rpm. Υπεύθυνα για την αύξηση της ιπποδύναμης είναι το νέο σύστημα ανοξείδωτης εξάτμισης με χειροποίητες απολήξεις, το φιλτροκούτι από ανθρακόνημα, το τροποποιημένο intercooler και η νέα χαρτογράφηση του κινητήρα.

Ωστόσο, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο Golf ξεχωριστό και νεανικό βρίσκεται κρυμμένο στο χώρο αποσκευών. Εκεί έχει εγκατασταθεί ένα σύστημα ήχου υψηλής απόδοσης με συνολική ισχύ 3.500 Watt. Το εν λόγω ηχοσύστημα, που ελέγχεται μέσω τάμπλετ, αποτελείται από οκτώ ηχεία στο θάλαμο των επιβατών και τρία subwoofer στο πορτμπαγκάζ.