Στο σφυρί για €285.000 η μία και μοναδική Ferrari 458 Italia Niki Lauda

H Edo Competition πουλάει τη μία και μοναδική Ferrari 458 Niki Lauda που φτιάχτηκε προς τιμή του Αυστριακού πιλότου, μέσω του προγράμματος εξατομίκευσης της εταιρείας.

Τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου, η Ferrari έφτιαξε μια 458 Italia αφιερωμένη στον Niki Lauda που παρουσιάστηκε λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Rush»

Το αυτοκίνητο δεν έχει μηχανολογικές βελτιώσεις παρά μόνο κοσμητικές αλλαγές που έγιναν από το τμήμα Ferrari Tailor Made με τη βοήθεια ενός σχεδιαστή από το Maranello Style Center. Και όπως μπορείτε να δείτε, οι κοσμητικές επεμβάσεις είναι αναφορές στα μονοθέσια της Scuderia στην εποχή του Lauda (1974-1977).

Η εξατομικευμένη κόκκινη 458 Italia ξεχωρίζει από την άσπρη οροφή που έχει κατά μήκος της ζωγραφισμένη τηνιταλική σημαία, το άσπρο σιρίτι στο εμπρός σπλίτερ, στα πλευρικά μαρσπιέ και στο πίσω σπόιλερ, και από τις χρυσαφί ζάντες. Στην καμπίνα, το μοτίβο της ιταλικής σημαίας υπάρχει επίσης στα καθίσματα, στο κεντρικό τούνελ, ενώ έχουν ραφτεί με κόκκινες ραφές η φούσκα του καντράν, το ταμπλό, τα καθίσματα και το τιμόνι, ενώ υπάρχουν και ανθρακονημάτινες διακοσμήσεις με κόκκινα νεύρα

Η μοναδική Ferrari 458 Italia Niki Lauda που δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου και έχει μόλις 5 km στο οδόμετρο πωλείται έναντι €285.000.