Το Seat León Cupra της JE Design το ίδιο γρήγορo με Lambo Aventador [video]

Η JE Design σου κάνει το Cupra σου το ίδιο γρήγορo με Aventador και μάλιστα street legal.

Το Seat León Cupra 280 έφερε ένα επίπεδο αποτελεσματικότητας που όμοιό της δεν είχε γνωρίσει στην ιστορία της η ισπανική μάρκα. Ήταν λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία για το βελτιωτή JE Design να δημιουργήσει ένα πρότζεκτ tuning και να πάει ακόμα πιο μακριά το León Cupra, κάνοντάς το ακόμη πιο γρήγορο.

Η JE Design εξέλιξε ένα κιτ καροσερί «widebody», πλήρες, επεμβαίνοντας και αντικαθιστώντας όλα τα εργοστασιακά κομμάτια. Από τα φτερά με άλλα φαρδύτερα, με χαμηλότερα πλευρικά μαρσπιέ, μέχρι τον εμπρός προφυλακτήρα, αλλά και τον πίσω μαζί με το διαχύτη. Όλα τα νέα κομμάτια απετέλεσαν αντικείμενα αεροδυναμικής μελέτης, ενώ ταυτόχρονα βελτίωσαν το λόγο ισχύος βάρους του αυτοκινήτου, όντα πιο ελαφριά. Μερικά από αυτά δε, απετέλεσαν με τη σειρά τους ενεργά στοιχεία στη δυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα η πίσω πτέρυγα της οποίας η γωνία προσαρμόζεται λειτουργικά στην ταχύτητα του León Cupra.

Το σασί βελτιώθηκε και αυτό με τη σειρά του με πρώτη επέμβαση την τοποθέτηση ανάρτησης KW Clubsport. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν μεγαλύτερα φρένα της Stoptech, ζάντες ATS GTR με λάστιχα semi slicks Dunlop Direzza διαστάσεων 265/35 R18.

Το Seat Leon Cupra 280 της JE Design σε αυτή τη διαμόρφωση έγινε το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο στο σιρκουί του Sachsen ring με χρόνο 1’ 35” 75 που πέτυχε το περιοδικό Auto Bild Sports Cars. Χρόνος που βρίσκεται μια ανάσα από αυτόν της Lamborghini Aventador LP 700-4 που έχει πετύχει 1’ 34” 84 στην ίδια πίστα. Να σημειώσουμε ότι το στοκ αυτοκίνητο έχει γυρίσει στο Sachsen ring σε 1’ 40” 00.

Να σημειώσουμε επίσης που η μετατροπή αυτή είναι συμβατή στη χρήση του αυτοκινήτου στο δρόμο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις γερμανικές προδιαγραφές.

[Πηγή JE Design]