S-FR το όνομα της νέας Toyota Supra;

Το πώς θα ονομάζεται κάθε αυτοκίνητο μόνο τυχαίο δεν είναι. Ειδικά αν κουβαλάει μαζί του μια ιστορία.

Μέχρι στιγμής η ιαπωνική μάρκα έχει παρουσιάσει δύο πρωτότυπα του FT-1. Η πρώτη σκέψη όλων ήταν πως πρόκειται για τη νέα Supra. Το ένα από αυτά δε υπάρχει στο Gran Turismo 6 από τον Ιανουάριο του 2014.

Λογικό μια και το μεγάλο σπορ κουπέ με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω ταιριάζει απόλυτα στις προδιαγραφές του μοντέλου που, ενώ έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και 13 χρόνια, έχει φανατικούς φίλους. Για να μην αναφέρουμε το χώρο της βελτίωσης και του street racing στον οποίο αποτελεί ένα από τα ιερά τοτέμ.

O πρόεδρος Akio Toyoda, εκτός από φανατικός των σπορ κουπέ είναι και αυτός που έχει παραγγείλει τα Lexus LFA και Toyota GT86 θέλοντας να αλλάξει άρδην την εικόνα της εταιρείας. Στοιχηματίζαμε λοιπόν πως ήταν θέμα χρόνου να δούμε την πέμπτη γενιά της Supra στην παραγωγή. Ένα ακόμα στοιχείο που συνηγορούσε σε αυτό ήταν η συνεργασία με την BMW και η επίσημη ανακοίνωση πως εξέλισσαν ένα νέο σπορ μοντέλο.

Τελικά η έκδοση παραγωγής αναμένεται μέσα στο 2017 και η σχεδίασή της θα έχει επιρροές από το εντυπωσιακό FT-1. Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα τη θέλουν να μην υιοθετεί υβριδικό σύστημα κίνησης, όπως το NSX της Honda, αλλά έναν 6κύλινδρο τούρμπο της BMW που θα μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Απόλυτα ταιριαστό και με το παρελθόν αφού κάτω από το καπό της τελευταίας Supra υπήρχε ο εξακύλινδρος σε σειρά 2JZ-GE σε ατμοσφαιρική και διτούρμπινη έκδοση, με 223 και 280 PS αντίστοιχα.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το θέμα είναι πως η Toyota πρόσφατα κατοχύρωσε την ονομασία S-FR στις ΗΠΑ. Κάτι που μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα.

Πρώτον, να αποτελεί την ονομασία της νέας Supra με τα αρχικά να αντιστοιχούν στις λέξεις Supra – Front (engine) Rear (wheel drive). Δεύτερον, να αφορούν κάποιο άλλο, άσχετο μοντέλο – ίσως το μικρό κουπέ που θα τοποθετηθεί κάτω από το GT86.

Και, τρίτον, ο συγκεκριμένος λογότυπος να προορίζεται μόνο για τις ΗΠΑ. Όπως δηλαδή συμβαίνει και με το GT86 που διατίθεται με τα σήματα της Scion και ονομάζεται FR-S.

[Πηγή: Autoguide]