Red Bull X-Fighters, έρχονται στην Αθήνα

Σε ένα μήνα η Αθήνα υποδέχεται για πρώτη φορά το πιο αναγνωρισμένο freestyle motocross πρωτάθλημα στον κόσμο

Μείνετε συντονισμένοι στο burnout.gr για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για το Red Bull X-Fighters.

Στην καρδιά της Αττικής, το επιβλητικό Λατομείο φημίζεται για την εξόρυξη του κατάλευκου πεντελικού μαρμάρου, εκείνου που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του Παρθενώνα, για τους κίονες του ναού του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα αλλά και για τον ναό του Δία στο Καπιτώλιο της Ρώμης, μέχρι και την Ακαδημία Αθηνών και την Εθνική Βιβλιοθήκη στα νεότερα χρόνια.

Σήμερα, για τις ανάγκες του Red Bull X-Fighters, ένα αμφιθεατρικό σημείο του Λατομείου μεταμορφώνεται σταδιακά σε πίστα FMX , η οποία εκτείνεται σε τρία επίπεδα, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο εντυπωσιακές στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η φετινή 15η σεζόν περιλαμβάνει πέντε αγώνες σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους με στάσεις σε Μέξικο Σίτι, Αθήνα, Μαδρίτη, Πρετόρια και Αμπού Ντάμπι και τους 27 καλύτερους αναβάτες freestyle motocross να μάχονται για μία από τις δώδεκα θέσεις του κάθε αγώνα.

Από το 2001, την παρθενική διοργάνωση στη Βαλένθια, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 51 αγώνες με περισσότερο από ένα εκατομμύριο κόσμου να έχει γεμίσει κερκίδες και εξέδρες από το Μεξικό, την Καλιφόρνια και την Αίγυπτο μέχρι την Οσάκα και την Πρετόρια με σκοπό να παρακολουθήσει το Red Bull X-Fighters. Ακόμη, δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων έχουν μείνει συντονισμένοι στην οθόνη τους για το live streaming των αγώνων, ενώ μέσα από την πορεία του παγκόσμιου πρωταθλήματος έχουν αναδειχθεί ταλέντα, έχουν εδραιωθεί αθλητές superstar αλλά και τοπικοί ήρωες.

Στο επεισόδιο θα δείτε τέλος το κινητό συνεργείο μεταξοτυπίας του CU να φτιάχνει τα συλλεκτικά t-shirts για το Red Bull X-Fighters που θα τυπώνει και θα μοιράζει δωρεάν τη μέρα του αγώνα.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και από το Novasports 1 HD, ενώ η ΕΚΟ αναλαμβάνει να προμηθεύσει με καύσιμα το Red Bull X-Fighters.