Όταν η ατμόσφαιρα συναντά την BMW M4 [video]

Τι θα λέγατε να επιστρέψουμε στον παλιό καλό ατμοσφαιρικό V8 κάτω από το καπό της νέας BMW M4.

Η European Auto Source αποφασίζει να δει πώς αποδίδει η νέα BMW M4 με τον ατμοσφαιρικό V8 των 420 PS.

H M4 και η τελευταία γενιά της Μ3, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάτω από το καπό τους θα βρείτε ένα 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά, τούρμπο, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 431 PS. Κατά περίεργο λόγο, η βελτιωτής European Auto Source αποφάσισε να κάνει χρήση του ατμοσφαιρικού V8 που φορούσε η προηγούμενη γενιά της M3.

Προφανώς οι λόγοι της αντικατάστασης δεν είχαν να κάνουν με το χαρακτήρα του TwinPower Turbo της M4 που ουδέποτε υπέστη αρνητική κριτική. Και για να είμαστε ακριβέστεροι ακούγεται ωραία, καίει σε λογικό επίπεδο, όσο για το δυναμικό του στον τομέα της βελτίωσης αυτό είναι αποδεδειγμένο, όπως είδαμε από τα 520 άλογα που τον έφτασε η Alpha-N Performance. Με δύο λόγια, είναι ένα μοτέρ μέσα στην εποχή του.

Παρόλα αυτά, η European Auto Source αποφάσισε να του ξαναστριμώξει κάτω από το καπό το γνώριμό μας V8 με τα 420 άλογα. Μια πραγματικά επίπονη τεχνική εφαρμογή, της οποίας η πολυπλοκότητα εκτιμάται δεόντως από κάποιους φανατικούς που προτιμούν το λυρικό τραγούδι και το άπλωμα της ισχύος μιας ατμόσφαιρας από το σφύριγμα και το ξέσπασμα του τούρμπο.

Συμπληρώνοντας το κεφάλαιο αυτής της βελτίωσης να πούμε το αυτοκίνητο υπέστη κάποιες βασικές τροποποιήσεις στον τομέα της ανάρτησης όπου αυτή είναι ρυθμιζόμενη και στο κομμάτι της εξάτμισης όπου χρησιμοποιείται γραμμή του Akrapovic από τιτάνιο.

[Πηγή European Auto Source]