Ο Abt εκτοξεύει το Audi RS6 στους 730 PS [video]

Γνωστός για την εξειδίκευσή του στα μοντέλα του γκρουπ VW, το τελευταίο tuning πρότζεκτ του Abt είναι ένα εκρηκτικό Audi RS6.

To Audi RS6-R, το πιο πρόσφατο μοντέλο της βελτιωμένης γκάμας του RS6 παρουσίασε ο Abt. Ένα πραγματικά εκρηκτικό μηχάνημα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 730 PS, την εκρηκτικότητα του οποίου σας την παρουσιάζουμε και σε video.

To Audi RS6-R που βλέπετε είναι μια προσαρμογή του μοντέλου που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο που μας πέρασε. Η μετατροπή αφορά ένα στοκ RS6 facelifted που απέκτησε ανθρακονημάτινο body kit, που περιλαμβάνει διάφορα ενισχυτικά στοιχεία για την εικόνα του, όπως αεραγωγούς, πλευρικά μαρσπιέ, ακόμη και πίσω προφυλακτήρα. Το σύνολο βάφτηκε σε μια σκούρα γκρι απόχρωση Daytona σε ματ που το κάνει να δείχνει ακόμα πιο επιβλητικό. Οι εργοστασιακές ζάντες αντικαταστάθηκαν από άλλες FR σε διάσταση 22”, φινιρισμένες με μαύρη λάκα και διπλές ακτίνες σε χρωμέ απόχρωση.

Σε επίπεδο μηχανικής βελτίωσης, ο V8 TFSi εφοδιάστηκε με μια ηλεκτρονική διαχείριση αναπρογραμματισμένη για τα μέτρα του αυτοκινήτου. Έτσι πέρασε από τους 560 στους 730 PS και, όπως καταλαβαίνετε, οι επιδόσεις πήραν κατάταξη πρώτης γραμμής, αλλά και έναν ηλεκτρονικό κόφτη ταχύτητας στα 320 km/h. Επιπλέον, η στοκ εξάτμιση αντικαταστάθηκε με άλλη ανοξείδωτη, που με την εμφάνισή της αφήνει τις ανάλογες υποσχέσεις.   

Δείτε το video για να αντιληφθείτε το δυναμικό επιτάχυνσης αυτού του απίστευτου στέισον.