Nissan GT-R: Ζητείται αναβάθμιση επειγόντως

Το GT-R δεν θα αντικατασταθεί πριν από το 2018, αλλά μέχρι τότε θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Ενώ στη Nissan πειραματίζονται ακόμα με το διάδοχο του GT-R, σχεδιαστές και μηχανικοί βρίσκουν χρόνο να εξελίσσουν διαρκώς το υπάρχον μοντέλο.

Τα δύο πρωτοποριακά GT-R LM Nismo δεν τα πήγαν και τόσο καλά στο φετινό Le Mans, αλλά στο περιθώριό του ο υπεύθυνος σχεδίασης της Nissan, Shiro Nakamura, μίλησε αρκετά για το αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο Νakamura σχολίασε ότι «πριν έρθει το νέο GT-R, θέλουμε να αναβαθμίσουμε το υπάρχον, επειδή έχει τις δυνατότητες να γίνει ακόμα καλύτερο».

«Πιστεύω ότι θα είναι συνολικά καλύτερο όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι. Ακόμα και σχεδιαστικά, θα έχει κάποιες αλλαγές – και θα το δείτε πολύ σύντομα.» Κι αυτό παρ’ ότι δέχθηκε (άλλη μία) ανανέωση πριν από τρεις μήνες...

Οι επιδόσεις δεν είναι ο κύριος τομέας στον οποίο έχουν επικεντρωθεί. «Με 0-100 km/h σε 2,7’’ είναι ήδη πολύ γρήγορο. Ίσως να έχει λίγο υψηλότερη τελική», σχολίασε ο Ιάπωνας, «αλλά έχουμε δώσει περισσότερο βάρος στα δυναμικά χαρακτηριστικά».

Όσον αφορά την επόμενη γενιά, θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο και θα αποτελεί περισσότερο εξέλιξη του υπάρχοντος κόνσεπτ παρά κάτι εντελώς διαφορετικό.

Παρ’ ότι ο ίδιος είχε μιλήσει παλιότερα για τη χρήση υβριδικού συστήματος, όπως στο αγωνιστικό LMP1, δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τίποτα: «Για να είμαι ειλικρινής, τίποτα δεν είναι τελικό. Ακόμα πειραματιζόμαστε. Αλλά αποτελεί μία από τις πιθανότητες, οπότε δεν αποκλείεται.»

[Πηγή: caradvice.com]