Νέο Subaru WRX S4 για την Ιαπωνία [video]

Η Subaru αποκάλυψε την έκδοση S4 του WRX που θα διατίθεται αποκλειστικά προς πώληση στην ιαπωνική αγορά.

Στην ουσία πρόκειται για την εγχώρια έκδοση του WRX 2015 που υπό την ονομασία S4 που διαφοροποιείται με ένα πιο μεγάλο εμπρός σπόιλερ, μπάρα εμπρός φώτων ημέρας LED, με ανθρακονημάτινο φινίρισμα στο ταμπλό και άλλες μικρολεπτομέρειες όπως οι κόκκινες ραφές στα καθίσματα και οι μαύρες και μεταλλικές διασκοσμήσεις στην καμπίνα.

Επίσης νέας σχεδίασης είναι και οι 18άρες ζάντες που, όπως διαφημίζει η Subaru, είναι πιο άκαμπτες και πιο ελαφριές,

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ίδιος 4κύλινδρος δίλιτρος μπόξερ με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό που συναντούμε και στην ευρωπαϊκή έκδοση. Mόνο που εδώ δεν επιβαρύνεται από τις πιο αυστηρές αντιρρυπαντικές νόρμες της Ευρώπης και αποδίδει 300 PS στις 5.600 rpm και 40,8 kgm στις 2.000-4.800 rpm, αντί των 268 PS και 35,7 kgm ροπής μεταξύ 2.000 και 5.200 rpm της ευρωπαϊκής έκδοσης.

Στην Ιαπωνία, το WRX S4 θα διατίθεται στάνταρ μόνο με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Sport Lineartronic, με δύο οδηγικές χειροκίνητες ρυθμίσεις. Να θυμίσουμε ότι η ευρωπαϊκή έκδοση του WRX στην Ευρώπη έρχεται στάνταρ με χειροκίνητο 6τάχυτιο σασμάν  και προαιρετικά με Sport Lineartronic. Και φυσικά το αυτοκίνητο κάνει χρήση του άρτι εξελιχθέντος συστήματος Symmetrical All-Wheel Drive με τεχνολογία Variable Torque Distribution.

Η ιαπωνική έκδοση WRX S4 βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις των αντιπροσωπειών του Ανατέλλοντος Ηλίου, πλάι πλάι με το WRX STI.

[Πηγή Subaru]