Νέο Nissan Juke-R NISMO στο Goodwood

Ακόμα πιο... NISMO θα γίνει το ήδη απίστευτα ισχυρό μικρό crossover της Nissan

Αν νομίζατε πως το Juke R με τα μηχανικά μέρη του GT-R και τιμή €500.000 ήταν ήδη τρελό, ετοιμαστείτε για κάτι ακόμα πιο extreme.

Στο εξαιρετικά σύντομο δελτίο Τύπου η Nissan ανακοίνωσε πως θα αποκαλύψει την εξελιγμένη έκδοσή του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood σε δύο εβδομάδες.

Το Juke-R NISMO, όπως θα ονομάζεται, θα χρησιμοποιεί «την τελευταία τεχνολογία, σχεδίαση και μηχανικά μέρη από τα προϊόντα της NISMO». Αυτό, και μία φωτογραφία του εμπρός μέρους, είναι και τα μόνα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής στη διάθεσή μας.

Από την εικόνα βλέπουμε ότι η νέα βερσιόν του «πρώτου crossover σούπερκαρ», όπως το χαρακτηρίζει η εταιρεία, είναι ακόμα πιο άγρια σε εμφάνιση με επιθετικότερους σε σχεδίαση προφυλακτήρες, κόκκινες λεπτομέρειες που είναι σήμα κατατεθέν της NISMO και ακόμα φαρδύτερα φτερά.

Στην πρώτη εκδοχή του, η τρελή ιδέα που υλοποίησαν οι μηχανικοί του τμήματος επιδόσεων της Nissan χρησιμοποιούσε τα μηχανικά μέρη του GT-R. Ήτοι, τον διτούρμπινο V6 των 3,8 lt και 545 PS, το 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και την εξελιγμένη τετρακίνηση που το έδιναν 0-100 km/h σε λιγότερα από 3,0’’ και τελική πάνω από 275 km/h. Ανάλογα διαμορφωμένο ήταν και το εσωτερικό, με μπάκετ της NISMO, paddles στο τιμόνι και ενσωματωμένο roll cage.

Η λογική εξήγηση είναι πως το Juke-R NISMO θα χρησιμοποιεί το μοτέρ του GT-R NISMO με τους 600 ίππους και τα 65,7 kgm ροπής οπότε θα είναι ακόμα ταχύτερο και, φυσικά, ακριβότερο.

Γιατί να πληρώσεις (πάρα) πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι για το GT-R ή μια Ferrari, Lamborghini κ.ο.κ. με αντίστοιχη ισχύ και πολύ μεγαλύτερο πρεστίζ; Η μόνη απάντηση που μπορούμε να σκεφτούμε είναι για τους κάνεις πλάκα με κάτι που, εμφανισιακά τουλάχιστον, μοιάζει μ’ ένα φτιαγμένο Juke.

[Πηγή: Nissan UK]