Mini By ZCars 495 PS

Ο ZCars είναι ένας βελτιωτής ο οποίος ειδικεύεται στις μετατροπές των Mini πρώτης γενιάς που αυτή τη φορά απέκτησε το μοτέρ K20Z1 του Honda Acura.
Πολλές φορές βλέπουμε Mini πρώτης γενιάς να αναπαλαιώνονται με πολύ μεράκι και ακόμη περισσότερο χρόνο, ώστε να μοιάζουν σαν να μην τα άγγιξε ποτέ ο χρόνος. 
 
Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος όμως και σε αυτή συναντάμε το Βρετανό βελτιωτή ZCars. Αυτός κάνει τα πάντα σε ένα Mini πρώτης γενιάς όπως μπορείς να δεις και στο site του. 
 
Αυτή τη φορά όμως θα μας απασχολήσει επειδή τοποθέτησε τον ιαπωνική βενζινοκινητήρα K20Z1 του Honda Acura RSX Type-S στο πίσω μέρος του συγκεκριμένου Mini. Το μοτέρ με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 495 PS, ενώ υπάρχει πλέον σωληνωτό πλαίσιο, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. 
 
Αυτή τη στιγμή η τιμή του αυτοκινήτου στο e-bay είναι στα 26.000 ευρώ περίπου.
 
Προσωπικά, γουστάρω πολύ τη συγκεκριμένη μετατροπή και θα ήθελα πολύ να οδηγήσω το αυτοκίνητο, δυσκολεύομαι όμως να φανταστώ πως θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό ένα πρώτης γενιάς με μοτέρ σχεδόν 500 PS τοποθετημένο πίσω και με κίνηση στον πίσω άξονα...
 
[Πηγή: ZCars]