Miltek: Εύηχη και πιο σπορ εξάτμιση για το VW Golf R [videos]

Η Milltek βάζει το χεράκι της στην εξάτμιση του Golf R VII, δίνοντάς της ήχο-καμπάνα και εμφάνιση.

To VW Golf 7 R είναι ένα ενδιαφέρον σπορ αυτοκίνητο, που κατά το προσφιλές «συνήθειο» πολλών σύγχρονων αυτοκινήτων δεν τραγουδά και τόσο δυνατά. Η Milltek αυτοπροτείνεται για την επίλυση του προβλήματος με μια νέα ανοξείδωτη εξάτμιση.

Με το δίλιτρο μοτέρ τούρμπο με τον άμεσο ψεκασμό (TSI) που αποδίδει 300 PS, το Golf R συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο εκρηκτικών κόμπακτ αυτοκινήτων της αγοράς. Φυσικά, βελτιωτές όπως ο Oettinger, ο MTM ή ο Abt και η RevoZport έχουν ήδη ασχοληθεί με τη βελτίωση του μηχανικού δυναμικού του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να απογειώσουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις του.

Η Milltek, διάσημη κατασκευάστρια εξατμίσεων, βάζει κι εκείνη το δικό της πετραδάκι στο οικοδόμημα με ένα σύνολο ολοκληρωτικά κατασκευασμένο από inox. Και  μάλιστα προτείνει διάφορους συνδυασμούς: Ο πιο ενδιαφέρων εμπορικά είναι ο cat-back (τελικό και ενδιάμεσο καζανάκι), διαθέσιμος με ένα ενδιάμεσο άδειο καζανάκι ή με σιλανσιέ ή, ακόμα, με το μαμίσιο σύστημα βαλβίδων. Χωρίς βέβαια να λησμονούμε την επιλογή του τύπου στις μπούκες (στρογγυλές, οβάλ κ.λπ.).

Για του πιο απαιτητικούς, η Milltek προτείνει την αντικατάσταση και της υπόλοιπης γραμμής της εξάτμισης με την προσθήκη σπορ καταλύτη.

Όλα τα κομμάτια έχουν προβλεφτεί για το μοντάρισμά τους σε αντικατάσταση των στοκ, αυτό να γίνεται χωρίς ιδιαίτερες τροποποιήσεις.

[Πηγή Milltek]