Με 590 PS η BMW X6 xDrive50i της Lumma

Η Lumma Design έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το πακέτο aftermarket της δεύτερης γενιάς της BMW X6 (F16).

Η Lumma Design προχώρησε καταρχήν σε εκτεταμένη βελτίωση της αεροδυναμικής της νέας BMW X6.

Έτσι σχεδίασε ένα νέο πιο χαμηλό προφυλακτήρα από ανθρακόνημα, ενώ από το ίδιο υλικό είναι και τα πλευρικά μαρσπιέ που ενσωματώνουν και αεροεισαγωγές ψύξης για τα πίσω φρένα.

Στο πίσω μέρος ανασχεδιάστηκε το χαμηλότερο τμήμα του προφυλακτήρα και του διαχύτη που φιλοξενεί τις τετραπλές εξατμίσεις, Επίσης η νέα πίσω πτέρυγα παρέχει πρόσθετη κάθετη αεροδυναμική πίεση στον πίσω άξονα. Τέλος, η Lumma σχεδίασε και νέο καπό μοτέρ, κατασκευασμένο επίσης από ανθρακονήματα και με μια μεγάλη εισαγωγή αέρα τοποθετημένη στο κέντρο.

Εκτός από το αεροδυναμικό πακέτο που ταιριάζει σε όλες τις BMW X6, η Lumma Design διαθέτει και ένα πακέτο βελτίωσης του μοτέρ για την X6 xDrive50i. Το 4,4λιτρο V8 μοτέρ του στοκ μοντέλου που βγάζει 450 PS και 66,3 kgm ύστερα από τα «ξόρκια» της Lumma ανέβηκε στους 590 PS και στα 86,6 kgm. Και με τέτοια ιπποδύναμη θα ήταν κρίμα τόσα άλογα να σπάνε του μούτρα τους πάνω στον ηλεκτρονικό κόφτη ταχύτητας, οπότε ο Γερμανός βελτιωτής τον κατάργησε και τώρα αυτή η X6 xDrive 50i φτάνει τα 295 km/h.     

Οι υπόλοιπες αλλαγές της Lumma Design περιλαμβάνουν 22άρες ζάντες ντυμένες με Vredestein Ultrac Vorti, 295/30 R22 εμπρός και 335/25 R22 πίσω, σπορ καθίσματα με φαρδιά «μάγουλα» και ενσωματωμένους αερόσακους, βελούδινα πατάκια, αλουμινένια πεντάλ και μπόλικα ακόμη κοσμητικά στοιχεία.

[Πηγή Lumma Design]