mcchip-dkr: 830 PS για τη Mercedes-Benz C63 AMG

H mcchip-dkr προχώρησε σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα βελτίωσης της απερχόμενης Mercedes-Benz C63 AMG.

Η υφιστάμενη Mercedes-Benz C63 AMG βρίσκεται ήδη στη δύση της καριέρας της με τη νέα C63 AMG και μάλιστα με νέο μοτέρ να βρίσκεται ήδη προ των πυλών και να δοκιμάζεται πυρετωδώς στο Nürburgring Nordschleife.

Παρόλα αυτά η mcchip-dkr αποφάσισε πριν από τη «συνταξιοδότησή» της να προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα βελτίωσης, δίνοντας πνοή ζωής σε αυτό το σεντάν υπέρ-υψηλών επιδόσεων.

Προφανώς, η κύρια έννοια της mcchip-dkr ήταν να απογειώσει την ισχύ του ατμοσφαιρικού 6,3λιτρου V8. Και το έκανε ανεβάζοντάς τον στους 830 PS από τους 457 που αποδίδει το στοκ μοτέρ. Η συνταγή απαίτησε ένα νέο κομπρέσορα, μεγαλύτερα ψυγεία λαδιού και νερού, καθώς και μια μεγαλύτερη αντλία νερού για το ιντερκούλερ.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz C63 AMG της mcchip-dkr φόρεσε ένα νέο μπλοκέ διαφορικό της Drexler για καλύτερο traction, καθώς και νέες ελαφρές 19άρες ζάντες OZ Racing Ultraleggera. Το βελτιωτικό πρόγραμμα της mcchip-dkr περιέλαβε ακόμη ανάρτηση KW Clubsport, σύστημα φρένων υπέρ-υψηλής απόδοσης, αλλά και σύστημα πυρόσβεσης για κάθε ενδεχόμενο.

Το οπτικό tuning της  Mercedes-Benz C63 AMG περιέλαβε ένα body kit αλά Black Series που φέρνει λίγο στo τελευταίο φρεσκάρισμα της απελθούσας C-Class (W204) και κάμποσα ανθρακονημάτινα στοιχεία. Το τελικό «άγγιγμα» προήλθε από την… Audi, καθώς η mcchip-dkr έβαψε το αυτοκίνητο με το σατινέ Ibis White της εταιρείας του Ingolstadt.

[Πηγή mcchip-dkr]