KTM X-Bow By Wimmer RST

Οι Γερμανοί του βελτιωτικού οίκου Wimmer είπαν να ασχοληθούν με τα... αυστριακά KTM X-Bow και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Το ότι ο βελτιωτικός οίκος Wimmer θα ασχολούνταν με KTM δεν το περίμενα ποτέ, όμως να που όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή. Και έτσι, αφού η KTM αποφάσισε να φτιάξει ένα όχημα με... τέσσερις τροχούς, που μαγνήτισε το ενδιαφέρον του γερμανικού βελτιωτικού οίκου, ήταν θέμα χρόνου να δούμε τις προτάσεις του Wimmer

Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι πως ο Wimmer έχει την πρότασή του για κάθε έκδοση του KTM X-Bow, φτιάχνοντας ένα τρίο της τάξης των 1.300 PS ξεκινώντας από το RR (αποκλειστικά για χρήση στην πίστα) που αποδίδει 370 PS.
 
Ακολουθεί το KTM X-Bow GT (με το φιξαρισμένο παρμπρίζ), το οποίο από 285 PS αποδίδει πλεον 485 PS. Αυτό, εκτός από νέο turbo, εξάτμιση πολλαπλή εισαγωγής, διαθέτει ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή καθώς και αναβαθμίσεις στην ανάρτηση. Σύμφωνα με τον Wimmer χρειάζεται λιγότερο από 4,0 sec για τα 0-100 km/h.
 
Τέλος, υπάρχει το KTM X-Bow R του οποίου η ιπποδύναμη από τους 300 PS φτάνει τους 455 PS και ανάμεσα στα πολλά μηχανολογικά εξτρά ξεχωρίζει το ενισχυμένο κιβώτιο και το επίσης ενισχυμένο διαφορικό.
 
[Πηγή: Wimmer RST]