Κι ο Αμερικανός θέλει το Γερμανό του

Ο Γερμανός βελτιωτής GeigerCars, σπεσιαλίστας στα αμερικανικά αυτοκίνητα, βάζει χέρι στη νέα Ford Mustang GT, φορτώνοντάς την 300 άλογα παραπάνω.

Η GeigerCars που εξειδικεύεται στην εξατομίκευση αμερικανικών αυτοκινήτων δεν θα μπορούσε να αφήσει το πιο πρόσφατο muscle car έξω από τα πρότζεκτ της. Έτσι ασχολήθηκε επισταμένως με την Ford Mustang GT του 2015, σε ένα πρόγραμμα που βελτιώνει το fastback του Μπλε Οβάλ, ανεβάζοντάς το στα 709 άλογα.

Να θυμίσουμε ότι η νέα Mustang GT με τον 5λιτρο V8 κάτω από το καπό είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι αυτό που θα ονομάζαμε «καθαρόαιμο σπορ». Η Geiger ανέλαβε να δώσει τη λύση, τοποθετώντας -τι άλλο;- έναν κομπρέσορα που του επιτρέπει να ανεβάζει την ισχύ του από τα 421 άλογα και τα 53,4 kgm του στοκ μοτέρ, στους 709 PS και στα 72 kgm. Σε αυτή τη διαμόρφωση προφανώς και οι επιδόσεις πήραν την ανιούσα με την επιτάχυνση να πέφτει στα 3,9” και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 305 km/h.

Όπως θα ήταν αναμενόμενο και το σασί φροντίστηκε ανάλογα για να διαχειριστεί τις τρεις εκατοντάδες παραπάνω άλογα. Η ανάρτηση χαμήλωσε κατά τρεις πόντους, αλλάχτηκαν οι αντιστρεπτικές με άλλες παχύτερες και τοποθετήθηκαν 20άρες ζάντες. Η Mustang της Geiger όμως, κάνει χρήση και κάποιων στοιχείων από τον εργοστασιακό κατάλογο των έξτρα (πακέτο GT Performance), όπως το μπλοκέ διαφορικό Torsen, τα καθίσματα της Recaro ή το ενισχυμένο σύστημα ψύξης. Οι υπόλοιπες τροποποιήσεις aftermarket περιλαμβάνουν ελεύθερη εξάτμιση, ολόκληρη από ανοξείδωτο ατσάλι και εισαγωγή αέρα.

Η βελτίωση στοιχίζει συνολικά €18.900, στην οποία θα πρέπει φυσικά να υπολογίσουμε τα 48 χιλιάρικα που στοιχίζει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Επιπλέον θα πρέπει να αθροίσουμε την προσθήκη του εργοστασιακού GT Performance Pack, του οποίου δεν έχουμε τιμή για την Ελλάδα, αλλά υπολογίζουμε ότι θα στοιχίζει κοντά στις €16.000. Υπολογισμός που φέρνει πάλι κατ’ εκτίμηση τη Mustang GT 5.0 V8 της GeigerCars να φτάνει τις €83.000.

[Πηγή GeigerCars]