Ηλεκτρικό Honda για το Pikes Peak 2015

Και η Honda προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των συμμετεχόντων με ηλεκτρικό όχημα στην εφετινή ανάβαση του Pikes Peak.

Οι πιθανότητες ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κερδίσει το Pikes Peak αυτή τη χρονιά πληθαίνουν. Ο Rhys Millen, τα Mitsubishi, το Monster Tajima και τώρα η Honda θα παραταχθούν στη θρυλική ανάβαση με ηλεκτρική συμμετοχή.

Η Honda έχει έρθει εδώ και δύο χρόνια και συμμετέχει με διάφορα επίσημα αυτοκίνητα και σε διάφορες κατηγορίες, αλλά χωρίς φιλοδοξίες για διάκριση. Ο Simon Pagenaud, πιλότος του Team Penske στα IndyCar Series, εξέφρασε την άποψη ότι  δεν ήταν απίθανο, ο Ιάπωνας κατασκευαστής να στοχεύει σε μια μελλοντική νίκη η και αυτή η άφιξη να ήταν μια αναγνώριση του πεδίου.

Η Honda θα βρίσκεται στην εκκίνηση του Pikes Peak με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο CRZ, αντίθετα με ό,τι έκαναν άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές που προτίμησαν ένα μονοθέσιο ή όπως η Peugeot και ο Loeb το 2013 που διάλεξαν ένα κλασικό πρωτότυπο με θερμικό μοτέρ. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο website του συνεργαζόμενού μας Autosport.

Το αυτοκίνητο έχει την κωδική ονομασία Electric SH-AWD with Precision All-Wheel Steer, οπότε είναι σαφές ότι θα είναι τετρακίνητο, με τετραδιεύθυνση και με ηλεκτρικό μοτέρ. Πίσω από το τιμόνι θα βρίσκεται ο Tetsuya Yamano, πρώην πιλότος της Honda και στη συνέχεια της Subaru.

[Πηγή Autosport]