Η Nismo θέλει το ρεκόρ στο 'Ring, στα προσθιοκίνητα GTi

Η Nissan Motorsports έχει μεγάλες βλέψεις για την έκδοση GTi του Pulsar, καθώς σκοπεύει να κατακτήσει το ρεκόρ των προσθιοκίνητων GTi στο Nürburgring Nordschleife.

O αντιπρόεδρος για τον προϊοντικό σχεδιασμό της Nissan, Keno Kato, ανέφερε ότι η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει εντατικά ένα νέο hot hatch που θα ριχτεί στη μάχη της Πράσινης Κόλασης, με σκοπό το ρεκόρ στα προσθιοκίνητα GTi.

Το ρεκόρ στο Nürburgring έχει γίνει εμμονή για τους περισσότερους κατασκευαστές και η Nissan δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Nissan εξελίσσει ήδη τη Nismo έκδοση του Pulsar και στόχος της είναι να πάρει το ρεκόρ από τη Renault. Αυτό σημαίνει ότι το νέο Nissan Pulsar Nismo θα πρέπει να γράψει χρόνο κάτω από 7’ 54” 36 που πέτυχε το συλλεκτικό Mégane R.S. 275 Trophy-R.

Το νέο Nissan Pulsar Nismo θα εφοδιάζεται με τον καινούργιο 1.8 DIG-T που θα αποδίδει 270 ίππων και θα παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Το νέο όμως hot hatch της Nissan δεν έχει να κοντράρει μόνο το Mégane R.S. 275 Trophy-R, αλλά και τα επερχόμενα Honda Civic Type R και Ford Focus RS.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη Seat, καθώς θα ξαναμπεί στο ‘Ring με το Leon Cupra 280 για να διεκδικήσει ξανά το ρεκόρ στα προσθιοκίνητα GTi.