Η Haük Designs κάνει tuning «επιβίωσης»

To Jeep της Haük θα βρισκόταν με άνεση στη… shopping list του Mad Max.

Υπό την ονομασία «TomaHaük» κρύβεται το πρόσφατο πρότζεκτ του βελτιωτή Haük  Designs. Πρόκειται για ένα Jeep που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, πρακτικά φορτωμένο με βελτιώσεις αξίας €80.000.

To TomaHaük  ανήκει στην κατηγορία των ακραία βελτιωμένων Jeep, χωρίς να φτάνει το εξωφρενικό Fab Fours Legend. Το μοντέλο που βελτίωσε ο Haük  είναι ίσως λιγότερο ακραίo, αλλά πάει το ίδιο μακριά στον τομέα της εξατομίκευσης. Σε αυτό το επίπεδο θα μιλούσαμε ομοίως για ανασχηματισμό, καθώς το αμάξωμα έμεινε γυμνό και τα πάντα τροποποιήθηκαν ολοκληρωτικά. Το αμάξωμα το ίδιο «κουρεύτηκε», συγκολλήθηκε και οι τεχνικές τροποποιήσεις έχουν γίνει με την ίδια φροντίδα που επεδείχθη και για το φινίρισμα.

Η θεματική «πολεμικό κλασικό αεροσκάφος» που του έχει δοθεί από το γεννήτορά του, έρχεται σε αντίθεση με το επίπεδο τεχνικής και τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε. Οι άξονες τροποποιήθηκαν με την τοποθέτηση καινούργιας ανάρτησης, το σύστημα του τιμονιού είναι πλέον ειδικό για το αυτοκίνητο, τοποθετήθηκαν καινούργια διαφορικά κ.λπ.

Κάτω από το καπό, τα πράγματα κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, με πρωταγωνιστή ένα 6,2λιτρο μοτέρ V8 LS3 Chevrolet που είναι εξοπλισμένο με διτούρμπινο κιτ που τα φίλτρα του προεξέχουν από το καπό, μοιάζοντας με πολυβόλα τύπου Gatling. Η ισχύς του TomaHaük  δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά εκτιμούμε ότι μίνιμουμ θα φτάνει τους 600 PS, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι έχουμε δει αυτό το μοτέρ με την ίδια διαμόρφωση να ξεπερνά τα 900 άλογα. Προφανώς δε, το σασμάν έχει προσαρμοστεί για την περίσταση.

Σε κοσμητικό επίπεδο, όσον αφορά την καμπίνα ή τα στοιχεία του αμαξώματος, όλα τα κομμάτια έχουν δουλευτεί και προσαρμοστεί με γνώμονα την εργονομία και την άνεση στην οδήγηση.

[Πηγή Haük  Designs]