Η Alpina μας ξαναδείχνει την D4 Bi-Turbo Cabrio

H πραγματικότητα της αγοράς είναι αυτή που καθορίζει τις επιχειρηματικές κινήσεις μιας εταιρείας και η Alpina δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα.

Το πρώτο ντίζελ κάμπριο της Alpina βασίζεται στην BMW 4 Series Cabrio και με το καλοκαίρι προ των πυλών, ας του ρίξουμε και πάλι μια ματιά. Εξάλλου, η D4 Bi-Turbo είναι όπως φαίνεται και από την ονοματολογία, η αδελφή της βενζινοκίνητης B4 Bi-Turbo.

Η Alpina, που πολύ καλά γνωρίζετε, διατηρεί στενούς δεσμούς με την BMW και δεν είναι τυχαίο ότι τα αυτοκίνητά της ονομάζονται BMW Alpina. Γι’ αυτή την άνοιξη, η φίρμα από το Buchloe (που σημειωτέον δραστηριοποιείται και στην εμπορία οίνου), προτείνει δύο καμπριολέ βασισμένα στην BMW 4 Series, τη βενζινοκίνητη B4 και τη ντίζελ D4, με τα δύο μοντέλα να υιοθετούν το Bi-Turbo. Η Γερμανός βελτιωτής κατασκευάζει καμπριολέ πάνω από 30 χρόνια, μια αρχιτεκτονική που ταιριάζει καλά με τα φυσικά χαρακτηριστικά των Alpina, που  είναι πιο άνετες, ευέλικτες και ροπάτες από τις αντίστοιχα μοντέλα της BMW.

H Alpina B4 Bi-Turbo Cabrio χρησιμοποιεί τον 6κύλινδρο 3λιτρο σε σειρά που αποδίδει 410 PS και 61,2 kgm. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 4,5” και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 301km/h, ενώ σύμφωνα με τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση καίει 8,0 lt/100 km και αντίστοιχα εκπέμπει 186 g/km CO2.  

Η D4 Bi-Turbo Cabrio είναι ένας νεωτερισμός της Alpina, καθώς είναι το πρώτο κάμπριο του βελτιωτή με μοτέρ ντίζελ. Ο 6κύλινδρος 3λιτρος σε σειρά αποδίδει 350 PS και 71,4 kgm. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 5,0” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 275 km/h. Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι 5,9 lt/100 km και αντίστοιχα εκπέμπει 156 g/km CO2.

[Πηγή Alpina]