Hyundai Genesis by Ark Performance

Το συγκεκριμένο Hyundai Genesis είναι το δημιούργημα του αμερικάνικου βελτιωτικού οίκου ARK, για το επερχόμενο SEMA Show.

Η Μέκκα της βελτίωσης, που δεν είναι άλλη από το SEMA Show πλησιάζει (4 έως και 7 Νοεμβρίου) και οι αμερικάνικοι βελτιωτικοί οίκοι ετοιμάζονται για μία δυνατή παρουσία. Αυτό έκανε και ο Ark Performance με το συγκεκριμένο Hyundai Genesis το οποίο θα βρίσκεται στο περίπτερο της Hyundai κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Το Genesis R550 είναι το έκτο συνολικά αυτοκίνητο της κορεάτικης μάρκας που πέφτει στα χέρια του βελτιωτικού οίκου από την Καλιφόρνια. Έχει να επιδείξει body kit το οποίο αποτελείται από φαρδύτερα φτερά, νέους προφυλακτήρες από ανθρακονήματα, νέα φώτα εμπρός και πίσω, αεροτομή, νέα μάσκα και δύο διπλές απολήξεις εξάτμισης. Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις και φωτισμό εισόδου, σύμφωνα με τον βελτιωτή, αφού εικόνες δεν έδωσε στη δημοσιότητα.

Αλλαγές υπάρχουν και στο στήσιμο του αυτοκινήτου το οποίο πλέον διαθέτει μπάρα θόλων εμπρός και πίσω, παχύτερες αντιστρεπτικές και αερανάρτηση της Airex. Επιπρόσθετος φοράει φρένα της Brembo, αποστάτες και σφυρήλατες ζάντες της Ark Performance.

Φυσικά όλες αυτές οι αισθητικές αλλαγές συνοδεύονται και από μηχανολογικές και συγκεκριμένα από την προσθήκη ενός supercharger της Rotrex που προσθέτει στον 5,0 λίτρων V8 του Hyundai Genesis 130 PS (από τους 420 PS στους 550 PS). Για την αναπνοή του κινητήρα φροντίζει νέο σύστημα εισαγωγής, ενώ έχει τοποθετηθεί test pipe και εξατμίσεις της Ark Performance.

Την βελτίωση ολοκληρώνει η αναβάθμιση στη διαχείριση του κινητήρα καθώς και ο νέος άξονας μετάδοσης

[Πηγή: Ark Performance Facebook]