H Renault άλωσε… την Ιαπωνία

Το Renault Megane RS 275 Trophy-R πάτησε τους τροχούς του σε ιαπωνικό έδαφος και συγκεκριμένα στη Suzuka προκειμένου να προκαλέσει του Ιάπωνες της Honda...

Τελικά εκεί στη Renault εκτός από αυτοπεποίθηση έχουν και… θράσος (με την καλή έννοια). Και αυτό γιατί αφού πρώτα έσπασαν το ρεκόρ της Seat με το Leon Cupra στο Nurburgring, με χρόνο 7:54.36 sec (δες το video με τον γύρο ρεκόρ) τώρα πήγαν στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στη Suzuka, με σκοπό να προκαλέσουν τη Honda.

Μαζί τους είχαν τους συνήθεις υπόπτους Megane RS 275 Trophy-R των 275 PS με οδηγό τον Γάλλο πιλότο Laurent Hurgon. Το αποτέλεσμα ήταν χρόνος 2:28.465 sec. Ενδεικτικά πρόκειται για τον τέταρτο καλύτερο χρόνο για αυτοκίνητο παραγωγής μετά από αυτόν των Ferrari F40, F50 και Porsche Carrera GT! (δείτε τους χρόνους ρεκόρ στη Suzuka)

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Renault Megane RS 275 Trophy-R είναι ένα αυτοκίνητο περιορισμένη παραγωγής (250 μονάδες) με πολλές ιδιαιτερότητες... 

Πλέον, περιμένουμε την απάντηση της Honda η οποία δεν θα αργήσει να έρθει, αφού η κατασκευή του νέου Civic Type R βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς το ιαπωνικό hot hatch θα εμφανιστεί επισήμως την ερχόμενη άνοιξη στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

[Πηγή: Auto Plus]