H DTE-Systems βελτιώνει το VW Amarok

Ο βελτιωτής DTE Systems «επιτίθεται» αυτή τη φορά με ένα γερμανικό pick-up από τη Volkswagen, το Amarok. Και μάλιστα αυτό στην έκδοση με το μοτέρ ντίζελ BiTDI.

Στο πρόγραμμα βελτίωσης της DTE-Systems περιλαμβάνονται, κατά πώς λέει η ίδια, αύξηση της ισχύος και η οικονομία καυσίμου. Και φυσικά το κιτ τοποθετείται με εγγύηση δύο ετών.

Εξ όσων λοιπόν δείχνουν τα πράγματα, τα κόμπακτ μοντέλα και τα σπορ αυτοκίνητα με τούρμπο δεν είναι τα μόνα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των βελτιωτών. Έτσι, η DTE-Systems λανσάρισε ένα πακέτο που απευθύνεται στο «αγροτικό» από το Wolfsburg, το Volkswagen Amarok. Το αυτοκίνητο στη στοκ έκδοση 2.0 BiTDI αποδίδει 180 άλογα και 42,8 kgm στις 1.750 rpm.

H DTE-Systems τοποθετεί τη μονάδα κατασκευής της PDI10 ανεβάζοντας την ισχύ κατά 30 PS, φτάνοντας τα 210 άλογα, και τη ροπή κατά 4,1 kgm, φτάνοντας τα 46,9 kgm. Και το επιστέγασμα της μετατροπής, όπως λέει η ίδια, υπόσχεται αισθητή βελτίωση της κατανάλωσης και μάλιστα της τάξης του 15% σε σχέση με το εργοστασιακό νούμερο. Η μετατροπή δε περιλαμβάνει βεβαίωση συμβατότητας για να κυκλοφορεί ελεύθερα το αυτοκίνητο και εγγύηση.

Προς υπενθύμισή σας, το διπλοκάμπινο Volkswagen Amarok έχει χώρο φόρτωσης στην καρότσα εμβασού 2,52². Ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε επαγγελματίες ή για ελεύθερο χρόνο και μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι 2,8 τόνους. Η τιμή του 2.0 BiTDI με τετρακίνηση κατ’ επιλογή και όφελος απόσυρσης στην Ελλάδα ξεκινά από τις €31.841.

[Πηγή DTE-Systems]