Flying Huntsman 105 pick-up από την Kahn Design

Ο Βρετανός βελτιωτής αναλαμβάνει να δώσει μια άλλη εκδοχή του pick-up Defender, συμπληρώνοντας την οικογένεια Flying Huntsman.

Βρετανός βελτιωτής αναλαμβάνει να δώσει μια άλλη εκδοχή του pick-up Defender, συμπληρώνοντας την οικογένεια Flying Huntsman.

Στο τελευταίο Σαλόνι της Γενεύης, η Kahn Design παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο: Το Defender Flying Huntsman με έξι τροχούς που ήταν προφανές πως πατούσε πάνω στη συνταγή της Mercedes G 63 AMG 6x6. Η Kahn Design αποφάσισε ότι χρειάζεται να αποκτήσει μια πλήρη οικογένεια του Flying Huntsman κι έτσι λανσάρισε ένα νέο πρότζεκτ με την ονομασία105 Pick-up που πατά πάνω στη άλλη εκδοχή της μεγάλης οικογένειας των Defender, αυτή των pick-up.

Το μοντέλο ήταν να παρουσιαστεί στο The Great British Land Rover Show, στις 26 Απριλίου, αλλά δεν το είδαμε οπότε αναμένουμε κάτι νεότερο σε οπτικό υλικό πλην της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε. Το αυτοκίνητο πατάει πάνω στο σασί του Land Rover Defender 90 pick-up και όπως μπορείτε να δείτε υιοθετεί καινούργια αισθητικά στοιχεία όπως καινούργια φώτα, γρίλια στη μάσκα, τροχούς και φτερά μεγαλύτερα (με μαύρες ζάντες Defend 1945 Retro) πλευρικά μαρσπιέ και διάφορα ανοίγματα σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Αλλά αλλού κρύβεται η μεγάλη αλλαγή. Το μεταξόνιο των 90” (2,28 m) μάκρυνε άλλους 38 πόντους, το καπό κέρδισε 40 πόντους και τα πλάτος άλλους 15, αλλάζοντας έτσι η σιλουέτα του αυτοκινήτου. Το μοτέρ είναι ένα 2,2λιτρο ντίζελ, το σασμάν αυτόματο με 6 ταχύτητες, ενώ αναρτήσεις και φρένα έχουν και αυτά με τη σειρά τους αναβαθμιστεί. Αναθεωρημένο είναι και στο σύνολό του το εσωτερικό, με τα καθίσματα να αλλάζουν με εκείνα του των εκδόσεων GTB Sport.

To Flying Huntsman 105 pick-up η Kahn Design το κοστολογεί  £58.875 ή περίπου 80 χιλιάρικα σε ευρώ.

[Πηγή Kahn Design]