Ferrari F12 Berlinetta: 7’ 08” @ Nürburgring;

To TouriClips μέτρησε στο χέρι την Ferrari F12 Berlinetta και την προσπάθειά της για ταχύ γύρο στην Πράσινη Κόλαση, εκτιμώντας τον στο 7’ 08”.

Laptime attempt: Ferrari F12 Berlinetta (7m08s full lap?!)!

H Ferrari εθεάθη μπόλικες φορές τον τελευταίο καιρό να τεστάρει την F12 Berlinetta στο Nürburgring. Την Παρασκευή 25 Ιουλίου, εμφανίστηκε και πάλι, αυτή τη φορά με όργανα μετρήσεων στην καμπίνα της F12 Berlinetta.

Κατά τη διάρκεια των τυπικών δοκιμών γύρισε για τρεις γύρους και στη συνέχεια έκλεισε την πίστα για αποκλειστικά δική της χρήση και για μισή ώρα. Κίνηση που έκανε το πράγμα να αποκτήσει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Στην αρχή, η F12 Berlinetta ξεκίνησε αργά, για ζέσταμα και σαν να ήθελε να διασφαλίσει ότι θα πιάσει μια καλή εκκίνηση εν κινήσει. Και αμέσως μετά, ξεκίνησε τέρμα γκάζι, κάνοντας ηλίου φαεινότερο ότι πάει για να γράψει χρόνο.

Ένα γύρο αργότερα έκανε cooldown και στη συνέχεια εξαφανίστηκε ήσυχα και ωραία στο γερμανικό Eiffel. To TouriClips αναφέρει ότι τη μέτρησε στα 7’ 48”, αλλά βάζοντας μέσα και το cooldown της από το T13 στη Hatzenbach. Εδώ να πούμε ότι το τμήμα Τ13 είναι μεταξύ της παλιάς pitlane και της Trιbune 13 Stadium. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να βγουν από το χρόνο τα δεύτερα του cooldown.

Το Touriclips αναφέρει ότι με το δικό τους αυτοκίνητο (Peugeot 106 Rallye) χρειάζονται κατά μέσο όρο 50” για την ίδια απόσταση σε cooldown, οπότε πιθανότατα τον ίδιο πάνω κάτω χρόνο θα κάνει και η Ferrari, άντε να το κάνει και 10” πιο γρήγορα.

Οπότε αν από τα 7’ 48” αφαιρέσεις 40”, υπολογιστικά ένας χρόνος κοντά στο 7’ 08” είναι πολύ πιθανός, διατείνεται το TouriClips. Χρόνος που φέρνει τη Ferrari F12 Berlinetta να γυρίζει τα 20,8 km του Nürburgring 17” ταχύτερα από την Enzo και να πιάνει το χρόνο του Nissan GT-R Nismo. Εσείς τι λέτε;

[Πηγή TouriClips]