Ferrari 458 Italia Oakley Design by LB Performance (video)

Βελτίωση στη βελτίωση για την εξαιρετικά σπάνια Ferrari 458 Italia Oakley Design η οποία δέχτηκε τη φροντίδα των Ιαπώνων του LB Performance

Liberty walk LB Performance. Ferrari 458. Oakley Design

Η Ferrari 458 Italia Oakley Design έχει βγει μόλις σε επτά μονάδες, καθώς τόσες περιποιήθηκε το Oakley Design Studio.

Αυτή έπειτα από εκτεταμένες δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα απέκτησε νέο εμπρός σπόιλερ το οποίο προσθέτει 25kg κάθετης δύναμης στα 240 km/h νέους αεραγωγούς και ελαφρύτερο αεροδυναμικό πίσω διαχύτη κατά 10 kg, από αυτόν της εργοστασιακής έκδοσης, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Εξοικονόμηση βάρους επήλθε και από την ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου κατά 32 kg και τέλος ακόμη πέντε κιλά από κάθε τροχό χάρη στις ζάντες HRE των 20 ιντσών.

Μηχανικά, συναντάμε επαναχαρτογράφηση της ECU με 10% αύξηση της ιπποδύναμης η οποία ρίχνει τα 0-100km/h από τα 3,4 sec στα 3,0 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει πλέον στα 335 km/h.

Και κάπου εδώ ανέλαβαν οι Ιάπωνες του LB Performance Liberty Walk οι οποίοι φρόντισαν να προσθέσουν τα δικά τους σήματα κατατεθέν στη Ferrari 458 Italia Oakley Design. Αυτά δεν είναι άλλα από τα πριτσινωτά φτερά, που φαρδαίνουν περαιτέρω το αμάξωμα, το ρυθμιζόμενο εμπρός σπόιλερ και την σχεδόν κάθετη πίσω αεροτομή. Αλλαγές που κάνουν το αυτοκίνητο μοναδικό στον κόσμο, αφού δεν υπάρχει άλλη Ferrari 458 Italia by Oakley Design & LB Performance.

[Πηγή: Oakley Design & LB Performance]