Έρχονται κάρμπον ζάντες για όλους

Οι ανθρακονημάτινες ζάντες σε λίγα χρόνια θα αποτελούν κοινό τόπο για τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Ανθρακονημάτινες ζάντες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ελάχιστες περιπτώσεις που αυτές χρησιμοποιούνται σε σούπερκαρ.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως στο άμεσο μέλλον θα γίνει περισσότερο κοινότοπο θέαμα, καθώς οι ThyssenKrupp Carbon Components και Maxion Wheels συνεργάζονται για να εξελίξουν και να διαθέσουν στο εμπόριο υπέρ-ελαφρές αλουμινένιες/ανθρακονημάτινες ζάντες.

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη κατασκευάσει και δοκιμάσει πρωτότυπους ανθρακονημάτινους τροχούς πάνω σε πολυτελή αυτοκίνητα και crossover, υποσχόμενες μέχρι και 40% μικρότερο βάρος από τις παραδοσιακές «σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες υψηλών επιδόσεων». Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες εργάζονται από κοινού με το Volkswagen Group για να δοκιμάσουν πρωτότυπους τροχούς σε ένα μυστικό μοντέλο.

Σύμφωνα με τον Dr. Jens Werner, διευθύνοντα σύμβουλο της ThyssenKrupp Carbon Components, «το σύμφωνο συνεργασίας μα τη Maxion Wheels σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της τεχνολογίας μας στις ανθρακονημάτινες ζάντες. Δείχνει την τεχνολογική ωριμότητα στην οποία έχουμε φτάσει και συνδυάζει τους νεωτερισμούς μας με την πρωτοπορία στη βιομηχανία των τροχών.

[Πηγή Maxion Wheels]