Επίσημο: Drift challenge @ Goodwood Festival of Speed 2015 [video]

To ντριφτ αποτελεί από εφέτος επίσημη ατραξιόν της παγκόσμιας γιορτής του αυτοκινήτου στο Goodwood Festival of Speed 2015.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Goodwood Festival of Speed θα περιλάβει μια ξεχωριστή κατηγορία με την ονομασία « Catch My Drift?». Μια κατηγορία για όλους αυτούς που τους αρέσει να κάνουν μεγαλοπρεπείς πλαγιολισθήσεις υψηλής ισχύος με τα λάστιχα να καπνίζουν.

Για τη δοκιμασία αυτή θα δεσμευτεί ένα τμήμα του paddock της Formula 1, και οι οδηγοί μαζί με το Νεοζηλανδό «Mad Mike» Whiddett –που επιστρέφει στο Goodwood ύστερα από την περυσινή επίδειξή του- θα δώσουν ένα αναμενόμενα φαντασμαγορικό θέαμα. Ο Mad Mike πέρσι βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Madbul Mazda RX7, ενώ εφέτος δεν αποκλείεται να τον δούμε με το Redbul Mazda Miata με τους τέσσερις ρότορες και τους 1.200 PS.

Ανάμεσα στα ονόματα που θα εμφανιστούν στη νέα διοργάνωση του Goodwood Festival of Speed είναι ο Ken Block με τη Hoonicorn Mustang των 850 PS, οι Ιρλανδοί Buttsy Butler και James Deane, οι Πολωνοί Piotr Wiecek και Kuba Pryzgonski, ο Νορβηγός Joachim Waargaard και ο Αυστραλός Luke Fink.

Το εφετινό Goodwood Festival of Speed διοργανώνεται από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου