Ένα «ελληνικό» Land Rover Defender με 430 PS [video]

Το ελληνικό JBK Dream Project είναι ένα μοναδικό Land Rover Defender με πανίσχυρο κινητήρα και πολλές ξεχωριστές λεπτομέρειες.

Αυτά που έκανε η ελληνική JBK στο συγκεκριμένο Land Rover Defender ξεφεύγουν από το πλαίσιο της βελτίωσης και παραπέμπουν σε χειροποίητη κατασκευή, φτιαγμένη όπως ακριβώς επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

Παρότι εκ πρώτης όψεως το JBK Dream Project δεν διαφέρει πολύ από ένα συμβατικό Land Rover Defender, το αμάξωμά του είναι φαρδύτερο χάρη στα εξ’ ολοκλήρου αλουμινένια φτερά. Τα περισσότερα φώτα του αυτοκινήτου έχουν αντικατασταθεί με νέα τεχνολογίας LED, τα οποία όμως δεν ξεφεύγουν από τα αισθητικά πρότυπα των γνήσιων. Το θηρίο πατάει σε 20άρες ζάντες από Range Rover που φοράνε λάστιχα 325/60R20.

Στο εσωτερικό πάντως τίποτα δεν θυμίζει τα συμβατικά Defender. Οι τεχνικοί της JBK έχουν τοποθετήσει ένα δερμάτινο ταμπλό από Range Rover Sport, το οποίο φυσικά χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να μπει. Η είσοδος/έξοδος από το συγκεκριμένο Defender είναι ευκολότερη, αφού ένα σκαλοπάτι που είναι κρυμμένο στο μαρσπιέ εκτείνεται αυτόματα με το άνοιγμα της πόρτας.

Κάτω από το καπό του JBK Dream Project βρίσκεται ένας V8 4.200 κυβικών με κομπρέσορα, από το προηγούμενο Range Rover Sport, ο οποίος χάρη σε κάποιες βελτιώσεις σε εισαγωγή και εξαγωγή αποδίδει 430 PS και 56 kgm. Το κιβώτιο είναι αυτόματο, ενώ ο οδηγός μπορεί να αλλάζει ταχύτητες κατά βούληση με τα paddles που έχουν τοποθετηθεί πίσω από το τριάκτινο τιμόνι της Momo.

Στο παρακάτω video έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ανθρώπους της JBK να εξηγούν γιατί έκαναν το καθετί και πώς κατέληξαν σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αλλά επειδή δεν στεκόμαστε στα λόγια τους έχουμε κανονίσει ήδη να οδηγήσουμε το Dream Project, οπότε τους επόμενους μήνες θα το δείτε και στις σελίδες του Burn Out.