Datsun 280Z ADV.1, γιαγιά 1.000 ίππων [videos]

Η ADV.1, κατασκευάστρια ζαντών, παρουσιάζει το πρόσφατο πρότζεκτ με το οποίο καταπιάστηκε.

Μην χάσετε τις φωτό και τα video από αυτό το θηριώδες Datsun με την κολοσσιαία βελτίωση. Πρόκειται για ένα Nissan/Datsun 280 ZX Turbo που ανήκε στη γιαγιά του τωρινού ιδιοκτήτη του. Ύστερα από 13 χρόνια απραξίας και μετά από μια μεγάλη δόση αναζωογόνησης, το 280 ZX ξεπέρασε τα 1.000 άλογα!

Το στοκ 6κύλινδρο μοτέρ των 2,8 λίτρων με το στάνταρ αυτόματο 3άρι σασμάν αντικαταστάθηκε από ένα μπλοκ από Toyota Supra με 6άρι κιβώτιο. Ολοκληρωτικά βελτιωμένο, το μοτέρ φόρεσε ένα μονοτούρμπο και υπέστη ολοκληρωτική αναμόρφωση. Καίγοντας καύσιμο E85, δικαιωματικά πήρε μια μικρή δόση υποξειδίου του αζώτου (NOS). Η μετρημένη ισχύς του έφτασε τους 825 PS και με τη χημική υπερτροφοδότηση εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 1.000 άλογα

Οι άξονες και αυτοί με τη σειρά τους τροποποιήθηκαν πλήρως: Ελατήρια, αμορτισέρ, σινεμπλόκ, χωρίς να ξεχάσουμε τα τεράστια φρένα της Wilwood και τα custom και tailor made κομμάτια. Οι ζάντες Track Spec Series φυσικά και είναι της ADV.1 σε 10J και 11Jx17”, ντυμένες με semi-slicks Toyo R888 σε 275/40 R17 εμπρός και 315/35 R17 πίσω.

Οι κοσμητικές βελτιώσεις είναι ελαφρές και σε καλή δοσολογία. Αλλά κυρίως η χρωματική επίστρωση «Gunmetal Mat» είναι που δίνει αυτή την απίστευτη όψη στο αυτοκίνητο. Αρκεί να το δεις στη στοκ μορφή του στα video για να κατανοήσεις πόσο ανέβηκε σε αυτόν τον τομέα. Στο εσωτερικό τα πάντα εξοπλίστηκαν από τη Momo.

Εν κατακελείδι, σε αυτό το γιαπωνέζικο κουπέ η ποιότητα του φινιρίσματος είναι απίστευτη και η η επιθετικότητα του μοτέρ εντυπωσιακή.