BR Performance: 230 ή 240 PS για το Renault Clio RS [video]

Η BR Performance προτείνει μια σχετικά διακριτική αύξηση της ισχύος του Clio RS και μάλιστα στο πρώτο στάδιο σε ανταγωνιστική τιμή.

Αν και το Clio 4 RS δεν είναι το ίδιο ρηξικέλευθο με το προκάτοχό του, διαθέτει τουλάχιστον το πλεονέκτημα ενός μοτέρ τούρμπο που είναι σαφώς πιο εύκολο στη βελτίωση. Η BR Performance προτείνει ένα πακέτο Σταδίου 1, με 230 PS και σε δεύτερο στάδιο ανέβασμα στους 240.

Είναι γεγονός ότι το Clio 4 RS δεν εξεγείρει τα πάθη. Η μετρίως σπορ τοποθέτησή του και οι επιλογές του μάρκετινγκ (τέσσερις πόρτες, αυτόματο σασμάν) δεν χωνεύονται εύκολα από τους σκληροπυρηνικούς. Έτσι φιγουράρει περισσότερο ως ένα συμπαθητικό αυτοκίνητο με καλό δυναμικό υπόβαθρο.   

Η BR Performance προτείνει να το βελτιώσεις αρχικά σε Stage 1, που επιτρέπει στο 1,6λιτρο μπλοκ να περάσει από τους 200 στους 230 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή ανεβαίνει στα 32,6 kgm από τα στοκ 24,5. Το κέρδος των 30 PS και των σχεδόν 12 kgm κοστολογείται στα €590, οπότε γιατί να δώσεις τρία χιλιάρικα για να πάρεις τα 220 PS του Clio RS 220 Trophy;

Στο δεύτερο στάδιο βελτίωσης που προτείνει η BR  Performance, τα άλογα ανεβαίνουν κατά δέκα, φτάνοντας τα 240. Εκτός από τον αναπρογραμματισμό της ECU, σε αυτό το Stage 2 περιλαμβάνεται και γραμμή εξάτμισης της Miltek, καθώς και φίλτρο αέρα BMC στο ορίτζιναλ φορμά. Η τιμή γι’ αυτό το δεύτερο στάδιο δεν μας έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά την υπολογίζουμε στο χιλιάρικο. Κόστος μάλλον συζητήσιμο για μόλις δέκα άλογα παραπάνω.

[Πηγή BR Performance]