BMW 435i ZHP, βελτίωση από την M Performance

Μια ονομασία από το 2006 και την Ε46 επανέρχεται για την τελευταία γενιά του σπορ κουπέ.

Ανάμεσα στη νορμάλ 435i και την καθαρόαιμη Μ4, η BMW τοποθετεί την περιορισμένης παραγωγής έκδοση της 4 Series με τον κωδικό ZHP.

Η ZHP ξεχωρίζει οπτικά από το αεροδυναμικό πακέτο της M Performance που περιλαμβάνει εμπρός και πίσω σπόιλερ από ανθρακονήματα, διαχύτη από ένα υψηλής ποιότητας πολυμερές με την ονομασία PUR-RIM, και μαύρη μάσκα, αποκτώντας πιο σπορ εμφάνιση από την στάνταρ έκδοση.

Αυτό που θα κάνει τους ενδιαφερόμενους να τρέξουν ν’ αποκτήσουν ένα από τα μόλις 100 κομμάτια που θα διατεθούν, δυστυχώς, μόνο στις ΗΠΑ είναι οι εκτεταμένες αλλαγές στα μηχανικά μέρη.

H 435i ZHP φοράει την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη σπορ ανάρτηση Active M, σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση, φρένα από τη σειρά M Sport με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες πίσω και τροχούς 18 ιντσών.

Το M Performance Engine Kit ανεβάζει την απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου εξακύλινδρου των 3,0 lt στα 338 PS και 45,8 kgm με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και 43,7 με το χειροκίνητο 6άρι. Τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν σε αύξηση 32 PS και 4,4/2,3 kgm αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο χρόνος για τα 0-96 km/h (0-60 mph) να έχει βελτιωθεί κατά 0,2’’.

Επιπλέον, το καλιμπράρισμα του γκαζιού στις λειτουργίες Comfort, Sport και Sport+ είναι πιο δυναμικό παρέχοντας αμεσότερη απόκριση και η εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι είναι 4 kg ελαφρύτερη, επιτρέπει την πιο ελεύθερη ροή των καυσαερίων και ενισχύει τον ήχο του κινητήρα.

Το σπορ χαρακτήρα ολοκληρώνει το στάνταρ μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που κλειδώνει κατά 30% στην επιτάχυνση και 9% στην επιβράδυνση. Η BMW υποστηρίζει ότι η διαφορά στην ελκτική πρόσφυση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά γίνεται άμεσα αισθητή, ενώ το διαφορικό συνεργάζεται άψογα με το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας DSC.

[Πηγή BMW]