Audi Q3 2015 (video)

Το Audi Q3 φρεσκάρεται για το 2015 και αποκτά νέα εμφάνιση και δυνατότερους κινητήρες που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.
Τρία χρόνια μετά την παρουσίασή του το Audi Q3 ανανεώνεται, χωρίς να αλλάξει ριζικά. Οι κινητήρες βενζίνης και diesel 1,4, 2,0 και 2,5 lt που ήδη χρησιμοποιούσε είναι πλέον ισχυρότεροι έως και 10% ενώ καταναλώνουν λιγότερο.
 
Εξωτερικά το ανανεωμένο Audi Q3 ξεχωρίζει κυρίως χάρη στη νέα μάσκα με το ματ αλουμινένιο περίγραμμα και τα νέα φανάρια με τη διαφορετική εσωτερική διαμόρφωση. Στον κατάλογο με τα έξτρα υπάρχουν μεταξύ άλλων εμπρός φώτα full LED, πακέτο S line για το αμάξωμα και το εσωτερικό, επιλογέςAudi Exclusive επίσης για το αμάξωμα και για το εσωτερικό κ.α.
 
Το Audi Q3 θα αποκτήσει σύντομα μια νέα βασική προσθιοκίνητη εκδοχή του με 120 PS, χωρίς ωστόσο η Audi να έχει διευκρινίσει αν αυτή θα χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 1.4 TFSI ή 2λιτρο TDI. Προς το παρόν αποκάλυψε ότι ο γνωστός 1.4 TFSI 150 ίππων διατηρείται στην προσθιοκίνητη γκάμα, αλλά πλέον διαθέτει λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων Cylinder on Demand. Πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 όπως άλλωστε και όλοι οι κινητήρες του Q3. Σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο εκπέμπει127-134 gr CO2/km, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό ultra, ενώ με το 7άρι S tronic οι εκπομπές αυξάνονται στα 134-143 gr/km.