Άλμα πάνω από Audi R8 που τρέχει με 150

Για τις ανάγκες προωθητικού video ένας Φιλανδός stuntman πηδά πάνω από ένα Audi R8 που τρέχει με πάνω από 150 km/h.

AUDI R8 JUMP // (Original Video)

Εκεί στη Φιλανδία, όταν καλοσυνέψει ο καιρός και δεν έχουν χιόνια και πάγο για να στρίβουν, ασχολούνται με λογής λογής «δράκουλες».

Για τις ανάγκες προωθητικού video ένας Φιλανδός stuntman πηδά πάνω από ένα Audi R8 που τρέχει με πάνω από 150 km/h. Για να διασφαλιστούν οι διοργανωτές του εγχειρήματος ότι δεν θα βρεθεί κάποιος ερασιτέχνης κρετίνος που θα επιχειρήσει το ίδιο πράγμα δηλώνουν:

«Το stunt υπολογίστηκε με ακρίβεια πριν από το εγχείρημα. Το ίδιο το άλμα εκτελέστηκε από ένα επαγγελματία αθλητή (σ.σ. ή τέλος πάντων,  ειδικό στο θέμα). Σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να ξαναδημιουργήσετε ή να επαναλάβετε οτιδήποτε είδατε σε αυτό το video. Κανείς από τους χορηγούς ή την ομάδα Broiler δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος εάν κάποιος τραυματιστεί, επιχειρώντας να πηδήξει πάνω από αυτοκίνητα. ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ».

Για την ακρίβεια των γεγονότων να αναφέρουμε ότι το Audi R8 κατά τη στιγμή του άλματος κινείται με 153,4 km/h. Δηλαδή καλύπτει 42,6 m το δευτερόλεπτο. Αν παρατηρήσετε, ο stuntman χρειάζεται δύο δευτερόλεπτα για να κάνει ένα βήμα, συσπείρωση και εκτίναξη μέχρι να φτάσει στο μάξιμουμ ύψος. Δηλαδή έχει αρχίσει τη διαδικασία του άλματος τουλάχιστον 80 m πριν το R8 τον φτάσει!

Το πιο περίεργο όμως, πέρα από το βλήμα που πέρασε από το κεφάλι του stuntman, είναι ότι ο οδηγός του R8 φορά κράνος!

[Πηγή djbroiler μέσω carscoops]