720 PS για την S63 AMG από την IMSA

H IMSA αποκάλυψε ένα πακέτο βελτίωσης για τη Mercedes-Benz S63 AMG.

H βελτίωση ενός αυτοκινήτου όπως είναι η Mercedes-Benz S63 AMG απαιτεί αφενός τόλμη, αφετέρου γούστο και προσεχτική προσέγγιση στις κοσμητικές αλλαγές για να την κάνεις «καραγκιόζη».

Η IMSA προσέγγισε το θέμα όντως με μεγάλη προσοχή και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο καλόγουστο. Η S63 AMG που πέρασε από τα χέρια της εφοδιάστηκε με ανθρακονημάτινο body kit που περιλαμβάνει χείλος στο εμπρός σπόιλερ, αεροδυναμικά πλευρικά μαρσπιέ και νέο διαχύτη πίσω.

Το υπερμέγεθες γερμανικό σεντάν φόρεσε ακόμη σφυρήλατες ζάντες 21” και ακροφύσια εξάτμισης από μονοκόμματο κομμάτι αλουμινίου αεροπορικής χρήσης και με κατεργασία μετάλλου μέσω ηλεκτρονικού  υπολογιστή (CNC).

Οι πλούσιοι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμη να παραγγείλουν στην καμπίνα επενδύσεις με premium δέρμα και αλκαντάρα, με διακοσμήσεις εξωτικού ξύλου ή ανθρακονήματος.

Βέβαια, η IMSA δεν είναι μόνο φρου-φροιυ, αλλά επενέβη και κάτω από το καπό. Ο διτούρμπινος 5,5λιτρος V8 απέκτησε αναβαθμισμένη ECU που ανέβασε τη μέγιστη ισχύ και τη μέγιστη ροπή από τα στοκ 585 PS και 91,7 kgm στους 720 PS και στα 110,1 kgm.

Η IMSA απέφυγε να δώσει τιμές για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, αλλά εκτιμούμε ότι η βελτιωμένη S63 AMG θα πρέπει να κατεβαίνει κάτω από τα 4” σε σχέση με τα 4,4” που χρειάζεται για τα 0-100 km/h το εργοστασιακό αυτοκίνητο.

[Πηγή IMSA]