Mansory Carbonado Black Diamond με 1.250 PS [video]

Αρκετοί βελτιωτικοί οίκοι έχουν ασχοληθεί με τη Lamborghini Aventador, αλλά η Mansory το πήγε λίγο παραπέρα.

Όταν η Mansory ασχολείται με σούπερκαρ του δίνει και καταλαβαίνει, αλλά σε αυτή τη Lamborghini Aventador της άλλαξε τον αδόξαστο στο ανθρακόνημα και στην ισχύ.

Αν ο άνθρωπος-νυχτερίδα είχε γούστο, αντί για το τελευταίο Batmobile θα διάλεγε τη βελτιωμένη Aventador που μοιάζει με Stealth.

Η κορυφαία Lamborghini, κατά γενική ομολογία, δεν πάσχει σε εμφάνιση ή επιδόσεις. Το αντίθετο θα λέγαμε μια και η Aventador μένει πιστή στην παράδοση της SantAgata να παρουσιάζει εξωφρενικά σούπερκαρ.

Ο βελτιωτικός οίκος Mansory έχει ήδη βάλει το χεράκι του τόσο στην κουπέ όσο και στη Roadster δημιουργώντας την Carbonado. Τώρα παρουσίασε μια νέα έκδοση με την ονομασία Black Diamond, που θα παραχθεί σε έξι μόνο κομμάτια.

Αν και στην Aventador έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων σε αρκετά σημεία, η Mansory αντικατέστησε όλα τα τμήματα του αμαξώματος, από τους προφυλακτήρες μέχρι την οροφή με νέα κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό αλλά με διαφορετική υφή που, σύμφωνα με την εταιρεία, «της δίνει την εικόνα ενός Stealth».

Ο ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερες εισαγωγές για καλύτερη ροή αέρα στα ψυγεία, νέο σπλίτερ και διαφορετικά LED φώτα ημέρας, ενώ πίσω υπάρχουν νέος διαχύτης και σπόιλερ – όλα από ανθρακονήματα, φυσικά.

Η καμπίνα έχει ντυθεί με διαφορετικά δέρματα και επενδύσεις ανθρακονημάτων ενώ το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα έχει μεταφερθεί από την κονσόλα στην οροφή «για να θυμίζει το κόκπιτ του αεροσκάφους…».

Στο V12 των 6,5 lt έχουν προστεθεί δύο τούρμπο εξελιγμένα από την ίδια τη Mansory. Επίσης, τα πιστόνια, οι μπιέλες, ο στρόφαλος και οι κυλινδροκεφαλές έχουν δώσει τη θέση τους σε εξαρτήματα αγωνιστικών προδιαγραφών.

Η ισχύς φτάνει τους 1.250 ίππους, 550 παραπάνω από την στοκ Aventador των «μόλις» 700 PS, και η ροπή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 91 kgm. Τιμές που κάνουν ακόμα και την Aventador SV των 750 ίππων να μοιάζει ήπια. Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 2,6¨, 0,2¨ ταχύτερα από την SV, και η τελική φτάνει τα 380 km/h.

Η ισχύς περνά στο δρόμο μέσω του στάνταρ συστήματος τετρακίνησης της Aventador, αν και οι ζάντες έχουν αντικατασταθεί από σφυρήλατες με επενδύσεις κάρμπον και διαστάσεις 20 ίντσες εμπρός και 21 ίντσες πίσω, με ελαστικά P Zero 255/35 και 345/25 αντίστοιχα.

[Πηγή Mansory]