Η DM Performance απελευθερώνει την Μ4

Η BMW M4 θέλει το μάστορά της για να φτάσει την αγριάδα και το απόλυτο μιας M3 E30. Το μάστορα τον βρήκαμε, εσύ φέρε τη M4

Με 89 επιπλέον άλογα, αλλά κυρίως με 12,3 kgm παραπάνω, η γαλλική DM Performance μεταμορφώνει και αλλάζει το χαρακτήρα στο μοτέρ της BMW M4.

Η DM Performance οικοδόμησε την εμπειρία της και έκανε όνομα χάρη στη φημισμένη M3 E30, ένα αυτοκίνητο αποτελεσματικό όσο και δυνατό. Από τότε η  δραστηριότητα του βελτιωτή σαφώς και διευρύνθηκε, αλλά δεν ξέχασε το όχημα της επιτυχίας του, αναλαμβάνοντας πια να βελτιώνει την πρόσφατη BMW M4.  

Στη στοκ διαμόρφωση, η BMW M4 αποδίδει 431 άλογα και 56 κιλά ροπή από ένα διτούρμπινο 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά. Με ένα απλό πέρασμα από τον «πάγκο» της DM Performance, η M4 ανεβαίνει κάμποσα αλογάκια, φτάνοντας τους 446 PS και τα 60,1 kgm. Γνωρίζοντας ότι η εξέλιξη μάλλον αντιστράφηκε στις παλαιότερες γενιές της BMW M...

Σε αυτό το πρώτο στάδιο της βελτίωσης, τα 15 παραπάνω άλογα ήρθαν από την εξάτμιση με την τοποθέτηση ενός downpipe από τον Akrapovič. Για να ολοκληρωθεί το πακέτο, το ταμπλό εξοπλίστηκε με όργανα Awron, δίνοντας επίσης τη δυνατότητα για να ρυθμίζεις τις βαλβίδες εξαγωγής με αυτόνομο τρόπο. Και για να τελειώσουμε, αναπρογραμματίστηκε η ηλεκτρονική διαχείριση κατά τον τρόπο της DM Performance.

Όλα τα παραπάνω έδωσαν στο δυναμόμετρο 520 εντυπωσιακά άλογα, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η ροπή: 72,4 kgm! Κέρδος σαφώς πολύ αξιόλογο, που πιθανότατα θα αλλάξει άρδην και με τρόπο σημαντικό το χαρακτήρα του μοτέρ του γερμανικού κουπέ.   

[Πηγή DM Performance]