Το Audi S1 εκτοξεύεται στους 333 PS

Το νέο Audi S1 βρίσκεται στην κορυφή των σπορ μικρών αυτοκινήτων. Με 231 PS και μετάδοση quattro πετυχαίνει επιδόσεις αντάξιες με το εκρηκτικό παρουσιαστικό του. O ΜΤΜ όμως το πηγαίνει... τρία βήματα παραπέρα.

Η MTM, βελτιωτής αναφοράς σε ό,τι αφορά την Audi, έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα tuning που προορίζεται για το εκρηκτικό S1. Μηχανολογικό κομμάτι, σασί και αισθητικό μέρος όλα περιλήφθηκαν στο πρόγραμμα.

Παρόλο όμως που σε στοκ διαμόρφωση αρκεί για να ταπεινώσει μεγαλύτερα σπορ αυτοκίνητα, περνώντας από τα χέρια της MTM εξελίχτηκε σε κάτι πολύ κακό. Κάτι που μπορεί να προκαλέσει πολύ «πόνο».

Στο μηχανολογικό τομέα, ο Γερμανός βελτιωτής προσφέρει τρία στάδια tuning. Το πρώτο ανεβάζει τη μέγιστη ισχύ στα 306 άλογα με αναπρογραμματισμό της ECU. Το δεύτερο δίνει άλλα επτά, ανεβαίνοντας στους 313 PS με την προσθήκη ενός σιλανσιέ πιο σπορ. Και στην τρίτη η ιπποδύναμη ανεβαίνει σε σχέση με το στοκ κατά 100+ άλογα, φτάνοντας τους 333 PS με την αντικατάσταση όλης της γραμμής της εξάτμισης.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις πλην του 0-100 km/h σε 5,2" δεν έδωσε στη δημοσιότητα η MTM, αλλά με δεδομένο τα 4 kg/PS που αντιστοιχούν στο τρίτο στάδιο εκτιμούμε ότι θα είναι φωτιά. Με την παραδοχή ότι το στοκ S1 γράφει 0-400 m σε 14,4” και το χιλιόμετρο σε 26”, το MTM S1 εκτιμούμε ότι θα κάνει το 400άρι κάτω από τα 13,0” και το χιλιόμετρο σε 23,5”. Με άλλα λόγια, ένα Audi S3 θα τα χρειαστεί για τα καλά.

Στις υπόλοιπες μετατροπές σημειώνουμε τις ζάντες της Bimoto σε 18 ή 19 ίντσες, τα μεγαλύτερα φρένα με δίσκους 330 mm και τη σπορ ανάρτηση, είτε με κοντύτερα ελατήρια είτε με πλήρες κιτ για ένα πάτημα ούλτρα σπορ.

[Πηγή MTM]