Toyota Starlet - Δαιμόνιο

Εικόνα burnout
Burn Out Team 18 Φεβ 2013

Κάνοντας τα πάντα να τρίζουν στο πέρασμα του το Starlet προκαλεί βλέμματα και αντιπάλους χωρίς ντροπή. Αν σου βαστάει πλησίασε...

Πιστεύω ότι έχεις δει στο paranormal activity ή στο supernatural (αν δεν τα έχεις δει, δες τα!) διάφορα πνεύματα που αναστατώνουν τα πάντα στα περάσματα τους και δεν ησυχάζουν μέχρι να ολοκληρώσουν αυτό που έχουν στο μυαλό του? Έτσι είναι και ο Ιάπωνας της φωτογράφισης που έχει βάλει σκοπό να σηκώσει όσα περισσότερα κύπελλα μπορεί και να μην περνάει απαρατήρητος από πουθενά. Βέβαια σε αυτό βοηθάει και η Car Audio Exegersis που έχει βάλει για τα καλά το χέρι της.

Ηχεία παντού
Για μπορέσει να ολοκληρώσει το σκοπό του έπρεπε να υποστεί πρώτα αρκετές αλλαγές. Για αρχή τοποθετήθηκαν στο μπροστινό μέρος του Starlet συνολικά 20 ηχεία και 6 κόρνες. Η διάταξη που έχουν πάρει είναι 14 midrange ηχεία και 4 κόρνες στις δυο πόρτες με παρέα τον Ταz και 6 ηχεία και 2 κόρνες έχουν μπει στο ταμπλό,  όλα σε παραγωγικά και έξυπνα doorpanels. Τα ηχεία είναι τα γνωστά μας  Beyma 8M100/ND που αποδώσουν 100W RMS, η ευαισθησία τους φτάνει τα 100dB και οι συχνότητες που αναπαράγουν ξεκινούν από τα 150Hz και φτάνουν στα 8kHz. Οι κόρνες από την άλλη είναι οι CP21/F επίσης της Beyma που βγάζουν 50 Watt και η ευαισθησία τους φτάνει στα 105dB. To φάσμα των συχνοτήτων που αναπαράγουν είναι από τα 3,5kHz έως τα 22kHz. Δεν τελείωσαν όμως εδώ αφού από τα πίσω παράθυρα ξεπροβάλλουν ακόμα από κάθε πλευρά αλλά δυο    ηχεία της Beyma με κωδικό 10Μ250 κι άλλες δυο κόρνες CP21/F. Τα 10ιντσα αποδίδουν 250W RMS, η ευαισθησία τους είναι στα 99dB και οι συχνότητες που αναβλύζουν από μέσα τους ξεκινάνε από τα 55Hz και καταλήγουν στα 5,5kHz. Την σωστή οδήγηση όλων αυτών έχουν αναλάβει συνολικά τέσσερις ενισχυτές. Τρείς δικάναλοι Dragster DAF4002 που αποδίδουν γεφυρωμένοι 2000W RMS στο 1 Ohm  και παίζουν τα 8ιντσα και τα 10ιντσα. Από την άλλη μεριά τις κόρνες έχει αναλάβει ο δικάναλος FX800.2 της Formula-X που αποδίδει 400 Watt στο κάθε κανάλι στα 2 Ohm. Οι δόσεις των μεσαίων και ψηλών συχνοτήτων που  βγαίνουν από το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερες και από τις δόσεις της τρόικας και επειδή για να πας μπροστά το μπάσο είναι απαραίτητο στο πίσω μέρος έγινε το έλα να δεις.

Σωστή φόρμουλα
Το Starlet έγινε αυστηρά διθέσιο αφού τοποθετήθηκε πίσω από τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού τοίχος. Εκεί φιλοξενούνται δυο τέρατα της Formula-X. Τα 15αρια FX-15 όπως είναι η ονομασία τους δίνουν χωρίς κόπος 1000W RMS και η ευαισθησία τους φτάνει τα 91,9dB. Όσο για το βύθισμά τους για την αναπαραγωγή των συχνοτήτων αυτή ξεκινάει από τα 30Hz. O οδηγός πρέπει να τα βλέπει όλα αφού to bass reflex σκάει απάνω του. Με λίγα λόγια κάθισμα οδηγού σε συνδυασμό με τσίτα τα volume είναι κίνδυνος θάνατος. To κουραστικό έργο για το σωστό παίξιμο των δυο sub έχει αναλάβει ο μονοκάναλος Formula-X FX4000D που μπορεί να δώσει μέχρι και 4000 Watt στη μια και μοναδική έξοδο του. Την εντολή για τις μουσικές που θα παίζει το ICE της δίνει η πηγή της Pioneer DEH-9300SD μέσα από  τα καλώδια της Hifonics που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο το αυτοκίνητο. Για να μην αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα ο Ιάπωνας από ρεύμα έχουν μπει τρείς μπαταρίες Power Cell και ένας 200αρης δυναμό της Bosch κάνοντας το Starlet ένα μικρό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Extreme noise demon
Μπορεί ο δαίμονας να οπλίστηκε με κατάλληλα και ποιοτικά όπλα αλλά αν δεν μπορούσαν να συνδυαστούν όλα μαζί δεν θα γινόταν δουλειά. Οι πολλές πρωτιές και τα 152,5dB σε διαγωνισμούς όπως το DB Drag και η Εmma μιλάνε από μόνα τους. Το Starlet πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ουσιαστικά αυτοκίνητο που δεν υστερεί σχεδόν πουθενά και είναι στην ελίτ των ice car της Ελλάδος. Be careful out there, the ICE daemon is free...

Listen 2 Me:
Μονάδα αναπαραγωγής: Pioneer DEH-9300SD
Μεγάφωνα: 20x Beyma 8M100/ND, 10x Beyma CP21/F, 4x Beyma 10M250, 2x Formula-X FX15
Ενίσχυση: 3x Dragster DAF4002, 1x Formula-X FX800.2, 1x Formula-X FX4000D
Λοιπά: 3x Power Cell μπαταρίες, δυναμό 200Α, καλωδιώσεις Hifonics

DB development: Car Audio Exegersiss
Ηρώων Πολυτεχνείου 144 Ελευσίνα Τηλ.: 210 5540965- 6986.63.26.04  

BURN ME: Ο ιαπωνικός δαίμονας ανήκει στον Κυριάκο όπου στα 21 χρόνια του σπάει τα νεύρα των πωλητών των car audio system. H αγαπημένη του ασχολία είναι το αυτοκίνητα και θα τον βρεις Πέμπτη βράδυ να αράζει στο Σεφ με τσίτα τα ηχεία. Θέλει να ευχαριστήσει τον Δημήτρη και τον Γιάννη για το ηχοσύστημα ενώ ένα μεγάλο tnx στέλνει και στο Τάσο Λέλα για τις αερογραφίες.