Smart - Be Carefull Lazy Boy

Εικόνα burnout
Burn Out Team 13 Δεκ 2011

Πρόσεχε όταν βρεθείς σε απόστασης βολής μην το προκαλέσεις γιατί η ένταση του Smart δεν θα σε συγχωρέσει.

Στην φύση υπάρχουν ζώα που αν βρεθείς στο δρόμο τους και τα προκαλέσεις σίγουρα στη συνέχεια θα το μετανιώσεις. Ιδια φάση είναι και τα αυτοκίνητα στο δρόμο ειδικά αν είσαι λίγο αλαζόνας και νομίζεις ότι οτιδήποτε κινείται μπορείς να το “εκτελέσεις”. Σε περίπτωση που δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος υπάρχει μεγάλη περίπτωση να φάς καμια κολώνα διαφορά ή να μην μπορείς να ακούσεις ούτε τη σκέψη σου από τη δύναμη των μπάσων που βγαίνουν από το διπλανό αυτοκίνητο. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και το μαύρο Smart της φωτογράφησης που έχει δεχτεί τις περιποιήσεις της εταιρίας Tsiaras Sound που μας εντυπωσιάζει συχνά- πυκνά με τις δουλειές που επιμελείτε.

On the work
Ο Σωκράτης, ιδιοκτήτης της Tsiaras Sound, βλέπει το κάθε αυτοκίνητο σαν μοναδικό και το ίδιο έκανε και με το Smart. Για να το φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο ξεκίνησε από την κατασκευή των μεσαιοψηλών συχνοτήτων. Σε κάθε πόρτα του λιλιπούτειου σε μέγεθος Γερμανού τοποθέτησε 8 midrange ηχεία της Beyma. Τα οκτάιντσα 8M100/ND έχουν απόδοση 100W RMS έκαστος, η ευαισθησία τους αγγίζει τα 100dB ενώ οι συχνότητες που αναπαράγουν ξεκινάνε από τα 150Hz και καταλήγουν στα 8kHz. Με τα συνολικά 16 ηχεία παρέα είναι ακόμα έξι κόρνες CP21/F της Beyma.  Η απόδοση τους είναι στα 50 Watt με την ευαισθησία τους να φτάνει τα 107dB. Οσο για το φάσμα των συχνότητων που παίζουν είναι από 4kHz έως και 20kHz. Για να αποδίδουν τα 22 εργαλεία με το καλύτερο δυνατόν τρόπο δουλειά έπιασαν 3 ενισχυτές. Για τα 8 ιντσα θέση πήραν 2 δικάναλοι C2 της Digital Designs που αποδίδουν σε κάθε έξοδο 400 Watt (ένας για κάθε πόρτα) και για τις κόρνες μπήκε ο ESX VE1000.2 που αποδίδει σε κάθε έξοδο 175W RMS. Εχοντας ολοκληρώσει ήδη το ένας μέρος του In Car Entertainment σειρά είχε το καλό πράγμα.

Six Hot Staff
Με τις μεσαιοψηλές συχνότητες να είναι αρκετές δυνατές έπρεπε και οι χαμηλές να ακολουθήσουν στον ίδιο τέμπο. Για αυτό το σκοπό έχουν κάτσει έξι 12ιντσα woofer  της SPL Dynamics πάνω σε τοίχο που θυμίζει το Σινικό. Τα θηρία αυτά έχουν κωδικό XTR-300D2 και αποδίδουν 750W RMS καθαρό ήχο ενώ η ευαισθησία τους φτάνει τα 87,1dB. Τo φάσμα των συχνοτήτων των sub με τον 190αρη μαγνήτη ξεκινάει από τα 38Hz, μιλάμε για πολύ βύθισμα. Για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους τα woofer μπήκαν στη μάχη δυο μονοκάναλοι class D ενισχυτές της SPL Dynamics. Οι ICE-3500, όπως είναι ο κωδικός τους, μπορούν να αποδώσουν μέχρι και 8.000 Watt, αριθμός που είναι απόλυτα ικανός να παίξει τα έξι τερατάκια. Με συνολικά πέντε ενισχυτές πάνω στο αυτοκίνητο η εργοστασίακή μπαταρία δεν θα άντεχε στιγμή και θα έκλανε μέντες. Για να δείχνει λοιπόν το βολτόμετρο αυτά που πρέπει και όχι αυτά που μπορεί μπήκαν δυο μπαταρίες Optima και δυο SVR που δίνουν ρεύμα μέσα από τις καλωδιώσεις της SPL Dynamics. Για την ψυχαγωγία των επιβατών του Γερμανού έχει πιάσει η πηγή της Alpine CDE-9886R που προσφέρει πολλές δυνατότητες στο χρήστη ενώ υπάρχει και ένα equalizer της Earthquake ώστε η ρύθμιση των συχνοτήτων να είναι piece of cake.

Εχε το νου σου
Το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες έτσι και του κολλήσεις χωρίς να έχεις dB να φάνε και οι κότες, τότε βλέπω σκούρα τα πράγματα. Με τη δουλειά που έχει πάνω δεν χαρίζει κάστανα και κανείς δεν θα σταματήσει τον ιδιοκτήτη να γυρίσει το κουμπί της ένταση προς τα πάνω για να σου δείξει ποιος είναι το αφεντικό και να σου πει who is your daddy???

Listen 2 Me:
Μονάδα αναπαραγωγής: Alpine CDE-9886R
Μεγάφωνα: 16x Beyma 8M100/ND, 6x Beyma CP21/F, 6x SPL Dynamics XTR-300D2
Ενίσχυση: 2x Digital Designs C2, 1x ESX VE1000.2, 2x SPL Dynamics ICE-3500
Λοιπά: 2x μπαταρίες Optima, 2x μπαταρίες SVR, καλωδιώσεις SPL Dynamics, equalizer Earthquake

BURN ME: O Γερμανός ανήκει στον 20χρονο Σίμο όπου ότι λεφτά βγάζει από φανοποιείο όπου δουλεύει μαζί με το πατέρα του στο Πειραιά τα ρίχνει πάνω στο εργαλείο του. Τον ελεύθερο του χρόνο βολτάρει με το Smart και κάνει ρόλο dj. Μιλάμε για γνήσιο BURN OUT τύπο...

dB Development
Tsiaras Sound
Τζων Κένεντυ 87-89 Περιστέρι
Τηλ.: 210 5785993