Ένα smart με 5.720 watt

Η JBL και η smart συνεργάστηκαν για να φτιάξουν ένα πολύ… ηχηρό αυτοκίνητο για την πόλη.

Χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία της, η JBL, η διάσημη καλιφορνέζικη εταιρεία ήχου, στρίμωξε στο μικρό fortwo 16 ηχεία, δύο subwoofer και πέντε ενισχυτές!

Το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι πρόκειται για «το πιο μικρό concert hall του κόσμου πάνω σε ρόδες». Ο εξειδικευμένος κατασκευαστής των μικρών αυτοκινήτων πόλης, η smart και η φίρμα Hi-Fi JBL εργάστηκαν από κοινού πάνω σε ένα φιλόδοξο πρότζεκτ: Να τοποθετήσουν τη μεγαλύτερη ισχύ audio που θα μπορούσε να μπει σε ένα λιλιπούτειο αυτοκίνητο.

Και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό: 16 ηχεία, δύο υπό-γούφερ των 30 cm και πέντε ενισχυτές βρήκαν τη θέση τους σε ένα αυτοκίνητο μήκους μόλις 2,7 m και ύψους 1,6 m. Για την τοποθέτηση όλου αυτού του υλικού ήχου χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 100 m καλώδιο και 10 m² ηχομονωτικό υλικό. Το autoradio το εφοδίασε η Mosconi και είναι ικανό να διαβάσει όλα τα φορμά, δηλαδή flac, wav και mp3. Αυτά τα αρχεία audio μπορούν να μεταφερθούν μέσω A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) από smartphone και τάμπλετ που τρέχουν με λειτουργικά συστήματα Windows Mobile, iOS και Android.

To JBL smart fortwo ενσωματώνει συνολική ισχύ 5.720 watts. Η θέση οδήγησης, όπως μπορούμε να δούμε από την en face φωτογραφία δείχνει ακόμη λειτουργική. Βέβαια, αυτό το smart fortwo θα παραμείνει πρωτότυπο και δεν πρόκειται κανένα ειδικό μοντέλο παραγωγής να πατήσει πάνω του. Οπότε, οι γείτονες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

[Πηγή smart]