UDM Agrinio Tuning Show 2011

Εικόνα burnout
Burn Out Team 13 Δεκ 2011

Στο Αγρίνιο λατρεύουν τη βελτίωση και έτσι, μια διοργάνωση σαν το φετινό Tuning Show δε μπορούσε παρά να είναι πετυχημένη

Του Γιώργου (Déjà Vu) Χριστοδουλόπουλου

Όπως έχουμε ξαναπεί και παλιότερα, η καρδιά της βελτίωσης χτυπά πολύ δυνατά στην επαρχία, ακόμα και σε πόλεις που δεν περιλαμβάνονται στις πολυπληθέστερες της χώρας μας. Το Αγρίνιο είναι σίγουρα μια από αυτές, οπότε είναι απολύτως λογικό που η UDM, διοργανώτρια και του περσινού Agrinio Tuning Show, αποφάσισε να επαναλάβει και φέτος το εγχείρημα – έχοντας μάλιστα την περσινή εμπειρία ως εφόδιο, οι άνθρωποι της UDM προσπάθησαν να παρουσιάσουν αυτή τη φορά κάτι ακόμα καλύτερο και μεγαλύτερο από το 2010. Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς διαδραματίστηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Ρυθμός…
Η ιδέα πίσω από το show ήταν συγκεκριμένη: μια ημέρα αφιερωμένη στο αυτοκίνητο σε ένα όμορφο μέρος, με events αφιερωμένα σε όσους σχετικούς με το χώρο μας. Βέβαια, η έξυπνη προσέγγιση της UDM στο θέμα επέτρεψε ακόμα και σε «άσχετους» να χαρούν το show: εννοώ, με είσοδο στα 10 ευρώ, ο επισκέπτης μπορούσε να αράξει στην πισίνα του Corali Club και να κάνει το μπάνιο του, να πιει τον καφέ του και ταυτόχρονα να παρακολουθήσει και τα τεκταινόμενα στο event – τίμια η είσοδος και οι παροχές από αυτή την άποψη.
Από εκεί και πέρα, στα του show: όπως ήταν λογικό, τον πρώτο ρόλο τον είχαν τα αυτοκίνητα. Τουμπανιασμένα όλων των κατηγοριών και ιπποδυνάμεων βρισκόταν παρατεταγμένα, με τον κόσμο να… χαλβαδιάζει τα αγαπημένα του μοντέλα, που έφεραν στην έκθεση αρκετοί βελτιωτές της περιοχής, αλλά και κάποιοι ιδιώτες.
Μια μικροδιαφορά με το περσινό show ήταν πως φέτος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο car audio: τα περίπτερα ICEάδων της περιοχής και κάποιων από την Αθήνα ήταν γεμάτα με φωνακλάδικα μηχανήματα – και ανά μισή ώρα αναλάμβανε διαφορετικός βελτιωτής να παίξει μουσική από τα εργαλεία που είχε φτιάξει. Καταλαβαίνεις ότι τα ντεσιμπέλ ήταν πολλά και πως λογικό ήταν η διάθεση να ανεβαίνει σταδιακά. Ε, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, κι εγώ αν είχα μπροστά μου τέτοια κορμιά να πλένουν το αυτοκίνητό μου φορώντας μόνο τα μπικίνι τους κουνώντας ελκυστικά τα… όλα τους, κάργα ευδιάθετος θα ήμουν! Αν παρακολουθείς χρόνια το Burn Out, θα γνωρίζεις ότι υποστηρίζουμε πλήρως τέτοιες πρωτοβουλίες και ότι μας αρέσουν πολύ τα… τούμπανα όλων των κατηγοριών και μεγεθών σουτιέν, ουπς, ζαντών ήθελα να γράψω!
Για να μη με περάσεις για λιγούρη ωστόσο, δεν θα σταθώ άλλο στο bikini car wash (αλλά μπες youtube και τσέκαρε λέμε!), αφού έτσι κι αλλιώς ο επισκέπτης του tuning show είχε κι άλλα πράγματα να δει. Όπως για παράδειγμα τη διελκυστίνδα μεταξύ τετρακίνητων off-road με χωμάτινα λάστιχα και αναρτήσεις στο… Θεό. Όπως σχεδόν σε κάθε event που σχετίζεται με το tuning, η πλειονότητα των αυτοκινήτων ήταν μοντέλα δρόμου, όλων των κατηγοριών και των γούστων. Από ανακατασκευασμένους, παλιούς Σκαραβαίους μέχρι εισαγόμενα ιαπωνικά θηρία και από kart μέχρι off-road με ανοικτές ρόδες.

…Και ένταση
Σε επίπεδο εντυπωσιασμού ωστόσο, τα αυτοκίνητα του ICE επικράτησαν εκείνων με βελτιωμένο look – άλλωστε οι τοίχοι γεμάτοι ηχεία που πάλλονται από την ένταση σίγουρα προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα, αν έχεις εξοπλιστεί με τις κατάλληλες ωτασπίδες για να αντέχεις να το παρακολουθήσεις από κοντά! Εκτός των ICEάδικων αυτοκινήτων βέβαια, την αίσθηση της ακοής των παραβρισκόμενων κέντρισε και η ζωντανή εμφάνιση των Άνιποι Crew, μιας μπάντας χιπ-χοπ που… ειδικεύεται στο tuning, με στίχους σχετικούς με την αρρώστια μας.
Κάπως έτσι τα πράγματα συνδέθηκαν γλυκά μεταξύ τους και κάθε κομμάτι της εκδήλωσης έβαλε το λιθαράκι του στο να έρθει ο κόσμος του Αγρινίου, να διασκεδάσει με τα αυτοκίνητα, να τα αγαπήσει ακόμα περισσότερο και γενικά να περάσει την ημέρα του όμορφα και ευχάριστα.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, με την οικονομική κατάσταση που προδιαγράφεται για τα επόμενα χρόνια, αρκετός κόσμος που γουστάρει τη βελτίωση θα αναγκαστεί να περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή, μην έχοντας το απαιτούμενο χρήμα να ρίξει στο αυτοκίνητό του. Οπότε, τέτοια events σίγουρα κάνουν καλό στο χώρο μας, αφού δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να κρατήσουν την επαφή με το… σπορ, έστω και δια… χαλβαδιάσματος. Και το σημαντικότερο της υπόθεσης είναι ότι έχουμε ανάγκη από τέτοιου τύπου διοργανώσεις και εκτός της κορεσμένης Αθήνας, άρα διπλά τα μπράβο τόσο για τη UDM, όσο και για όλους τους συντελεστές και τους επισκέπτες του Agrinio Tuning Show 2011. Πάντα τέτοια παιδιά!