VW Touareg ντίζελ με 95 κιλά ροπή

Η JE DESIGN παρουσίασε ένα βελτιωτικό πακέτο για την αναβάθμιση του Volkswagen Touareg με το μοτέρ V8 4.2 TDI.

Η JE DESIGN αρχικά ξεκίνησε με την έκδοση R line του VW Touareg και δημιούργησε ένα body kit, με νέα γρίλια για το ψυγείο εμπρός και νέο σπόιλερ.

Επίσης να σημειώσουμε τα φουσκωμένα φτερά, το χείλος εκφυγής στην οροφή και ένα μικρό σχετικά διαχύτη που και ολοκλήρωσε τις αισθητικές επεμβάσεις στο εξωτερικό. Η τιμή του body kit ξεκινά με βάση τα €4.760, αλλά μπορεί να κατέβει χαμηλότερα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξατομικεύσουν το Touareg τους, παραγγέλλοντας τα κομμάτια που επιθυμούν ξεχωριστά.

Η JE DESIGN έδωσε και μια ειδική φροντίδα στο 4,2λιτρο μοτέρ V8 ντίζελ του Touareg που στην εργοστασιακή διαμόρφωσή του αποδίδει 340 PS και 81,5 kgm. Μην σας μπερδεύει λοιπόν το όνομα του βελτιωτή που τελικά έχει το δικό του μαγικό τρόπο με τα μηχανολογικά μέρη και ανεβάζει το μοτέρ αυτό στους 410 PS και στα 94,8 kgm. Για να πιστοποιήσετε με τα παραπάνω νούμερα το V8 του Touareg χρειάζεται να εκταμιεύσετε €2.399 και την αξιοπιστία της μετατροπής σας την εγγυάται η JE DESIGN με διετή εγγύηση, τόσο για τον κινητήρα όσο και για το αυτόματο 8άρι σασμάν τύπου Tiptronic.

Η βελτίωση δίνει φτερά στους τροχούς του VW Touareg V8 4.2 TDI που χρειάζεται πλέον 5,4” για τα 0-100 km/h έναντι των 5,8” του στοκ αυτοκινήτου. Ο βελτιωτής δεν έκανε λόγο για τελική ταχύτητα, αλλά εκτιμούμε ότι θα ανέβηκε λίγο έναντι των 242 km/h που πιάνει το εργοστασιακό μοντέλο.   

Η JE DESIGN διαθέτει και άλλα, πρόσθετα βελτιωτικά στοιχεία, όπως ηλεκτρονικό έλεγχο του ύψους, γλίστρες προστασίας, 22άρες ζάντες, τετραπλές ανοξείδωτες μπούκες εξάτμισης. Στο κατάλογο υπάρχουν ακόμη και κάποια στοιχεία αισθητικής βελτίωσης της καμπίνας, όπως πλευρικά μαρσπιέ (πατήματα) από βουρτσισμένο μέταλλο με φωτιζόμενο σε μπλε χρώμα το logo της εταιρείας.

[Πηγή JE DESIGN]