Soft Tuning: Nissan Qashqai 2 by Giacuzzo

Ο βελτιωτής Giacuzzo που έχει ανaδειχτεί σε στρατηγικό συνεργάτη εξέλιξε για τον Ιάπωνα κατασκευαστή μια ειδική γκάμα προϊόντων προκειμένου πιο επιθετικό και με καλύτερες επιδόσεις.

Ελαφριά μηχανική βελτίωση και αισθητικές αναβαθμίσεις από ένα βελτιωτή που γνωρίζει καλά τα ιαπωνικά αυτοκίνητα και δη τα Nissan.

Η πιο δραστική επέμβαση βρίσκεται κάτω από το καπό. Με βάση το σπουδαίο 1.600άρι μοτέρ ντίζελ dCi 130 επενέβη στην ηλεκτρονική διαχείρισή του ανεβάζοντάς το από τους 130 στους 155 PS. Η αύξηση της ισχύος επέφερε μια ελάχιστη αύξηση στην τελική ταχύτητα (από 192 σε 195 km/h), αλλά η επιτάχυνση 0-100 km/h κατέβηκε 0,9” (10,1” από 11”). Επιπλέον τοποθετήθηκε μια σπορ εξάτμιση με δύο μπούκες.

Στον αισθητικό τομέα, ο Giacuzzo προτείνει διαφορετικούς συνδυασμούς σε ζάντες, μαζί με χαμήλωμα της ανάρτησης. Πολλά ακόμα αξεσουάρ είναι διαθέσιμα κατά παραγγελία, όπως χρώμια, πλευρικά μαρσπιέ, εμπρός προφυλακτήρας, ακόμη και τα καπάκια των εξωτερικών καθρεφτών.

Φυσικά το ιαπωνικό κόμπακτ SUV δεν περιμένει από μερικές τροποποιήσει να αλλάξει το (καλό) εμπορικό κατεστημένο, αλλά έτσι προσδοκά να σαγηνεύσει μερικούς μπαμπάδες που θα επιθυμούσαν κάτι πιο σπορ για το Qashqai τους. Θα μου πείτε, υπάρχει το βενζινοκίνητο 1.600άρι με τους 163 PS. Ναι, αλλά δεν είναι ντίζελ…