Το πιο γρήγορο οικογενειακό του κόσμου [video]

H G-Power δεν ξεχνά την καταγωγή της και βάζει 700 άλογα κάτω από το καπό της προηγούμενης Μ5άρας.

H G-Power δεν ξεχνά την καταγωγή της και βάζει 700 άλογα κάτω από το καπό της προηγούμενης Μ5άρας.

Η G-Power είναι ένας βελτιωτής που δεν ξεχνά τις ρίζες που της έδωσαν και το όνομά της. Και για να επιβεβαιώσει μια ακόμη φορά τα παραπάνω, παρουσίασε ένα καινούργιο στάδιο βελτίωσης για M5 και M6 προηγούμενης γενιάς, κάνοντάς τες να φτάσουν τα 700 άλογα.

Με 700 άλογα λοιπόν, η M5 E60 Hurricane RR ανακηρύσσεται στην πιο γρήγορη μπερλίνα του κόσμου με τελική ταχύτητα 367,4 km/h. Περιττό βέβαια να πούμε ότι η G-Power ξέρει να κάνει κουμάντο σε αυτό το μοτέρ V10 της BMW και το επιβεβαιώνει προτείνοντας ένα καινούργιο κιτ «μονο-κομπρέσορα». Ο κινητήρας αυτός που, όπως είπαμε, έχει βρει στέγη κάτω από το καπό των Μ5 και Μ6, αυτή η νέα γενιά κομπρέσορα επιτρέπει τη βελτιωμένη απόδοση και το μικρότερο δυνατό καταλαμβανόμενο χώρο, σε σχέση με το διπλό κομπρέσορα που υπήρχε μέχρι τότε εκεί.

Η βελτίωση αυτή επιτρέπει στον V10 να ανέβει από τους 507 στους 700 PS και από τα 53 στα 69,3 kgm. Πλαισιώνεται δε απολύτως από όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία για την καλή λειτουργία του βελτιωμένου μοτέρ: Ψύξη, ηλεκτρονική διαχείριση, εξατμίσεις κ.λπ.

Η μετατροπή της G-Power τιμολογείται €20.408 και για να πάρετε μια ιδέα για το δυναμικό του αυτοκινήτου δείτε το video του Hurricane G-Power από το Grip.

[Πηγή G-Power]