Nissan GT-R LB800 με 800 άλογα

Η γαλλική Dijon Auto Racing εξέλιξε ένα πρότζεκτ που προορίζεται για ένα ασυνήθιστο γι’ αυτή πεδίο βελτίωσης: Τα track days.

Ο Γάλλος βελτιωτής Dijon Auto Racing συνεχίζει να διαγράφει μια καλή πορεία στη γαλλική αγορά. Και αφού έδειξε το φημισμένο του Megane RS 500, αλλά και πολλές άλλες δημιουργίες, επανήλθε με ένα Nissan GT-R που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Top Marques, στο Μονακό. Η κωδική του δε ονομασία είναι GTR LB800.

Οπτικά, ο Godzilla δεν θα ταίριαζε ποτέ τόσο πολύ με το όνομά του. Για την περίπτωση λοιπόν φόρεσε ένα κιτ καροσερί Liberty Walk LB Performance του οποίου το μοντάρισμα ανέλαβε η www.NewRide.fr. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και το GT-R έγινε μεμιάς πολύ πιο… κτηνώδες. Σημαντικό μερίδιο σε αυτή τη μεταμόρφωση ανήκει στις ζάντες Vellano και στην ανάρτηση Air Lift Performance που έδωσε το ελάχιστο ύψος που βλέπετε.

Όσον αφορά το διτούρμπινο μοτέρ V6, σαφώς και δεν έμεινε στη στοκ διαμόρφωση. Υπέστη σημαντική βελτίωση μαζί με την προσθήκη μιας εξάτμισης Akrapovič που ανέβασε την ισχύ του στα 800 άλογα.

Λογικά το πρότζεκτ βελτίωσης GTR LB800 προορίζεται τουλάχιστον για track days, και πάντως περισσότερο απ’ ό,τι οι προηγούμενες εκδόσεις βελτιώσεων του ίδιου αυτοκινήτου από την Dijon Auto Racing. Αλλά από την άλλη δείχνει για μια ακόμη φορά τη βελτιωτική αυθεντία του γαλλικού οίκου tuning και τη διάθεσή του να εξελίξει πρότζεκτ σε νέα πεδία.

[Πηγή Dijon Auto Racing]